Google

Translate blog

söndag 30 juni 2013

Robotregeringen Reinfeldt tror med bestämdhet att arbetslösheten inte knäcker regeringen, de har triumfkortet ett nytt jobbskatteavdrag i fickan till valet 2014. Troligen då som vanligt förverkligat på bekostnad av sjukas och arbetslösas ersättning och deras möjlighet till ett mänskligare liv.Inte bekymrar det Reinfeldt att det om ett år är val och att arbetslösheten idag är högre än vid förra valet.

Människor trodde väl redan 2006 att den så kallade arbetslinjen skulle få bort arbetslösheten. Oj vad de bedrog sig!

Men kanske det inte var så viktigt för allmänheten,  de som redan hade arbete. Jag tror att de enbart såg alliansen som ett skattesänkarparti likt högerpartier alltid varit och de fick rätt.

På bekostnad av de sjuka och arbetslösas ersättning, behov vid sjukdom och arbetssökande infördes jobbskatteavdragen. Läs skattesänkningar - men enbart till de som redan hade ett arbete.

Ett av de konstigaste beslut Sverige haft i modern tid. Att jämföra med skattebefrielse för adeln under tidigare århundraden, då bönder m.fl. fick stå för skattebördan, likt arbetssökande och sjuka plus till viss del pensionärer idag.

Vad svarar då Reinfeldt på sin misslyckade arbetslinje?

Citat: Är du rädd att förlora valet på grund av ungdomsarbetslösheten?
– Nej, jag förbereder mig för att vinna ett tredje val. Jag är övertygad om att just frågor kring jobb och ekonomi kommer att stå i fokus, det som är viktigast för väljarna är att det sköts rätt och att det finns ett fungerande regeringsalternativ, säger Fredrik Reinfeldt till SvD Näringsliv.
Att resultatet hittills under regeringsperioden visar på en negativ trend verkar således inte bekymra Fredrik Reinfeldt. År 2008 låg ungdomsarbetslösheten på drygt 20 procent mot nuvarande 23,7 procent.

– I sådana här fall är tolkningen av svaret intressant. Antingen kan man se det som att han vill spela ned frågan eller så kan man tolka det som att han är säker på att han har de rätta lösningarna, säger Henrik Oscarsson. Slut citat.

Svaret blev som vanligt goddag yxskaft!

Men Reinfeldt är övertygad om att vinna även 2014.

Inte genom fler arbetstillfällen eller minskad arbetslöshet - detta kommer han bara att skylla Socialdemokraternas politik före 2006 för - eller säger han  att utan jobbskatteavdragen hade arbetslösheten  varit högre. Hur vet bara gudarna!

Men han räknar med att svenska folket är lika kortsiktiga 2014 som tidigare och kommer att rösta på alliansen när de upplever ytterligare ett jobbskatteavdrag för de redan trygga svenskarna de med ett betalt arbete.

Kommer detta ynkliga utspel att lyckas ytterligare en gång?

Tyvärr så tror jag det därför att människan är egoistisk och kortsiktig..