Google

Translate blog

måndag 1 juli 2013

Alla partier bör gå till val med sin egen politik. När väl regering ska bildas kan samarbete med andra partier diskuteras, men viktigast av allt, bryt upp den förb... blockpolitiken!
Jag anser att det parti med högst andel väljare ska bilda en minoritetsregering då denna regering då blir handlingskraftig. Samarbete över partier är bara ett slags regeringssamarbeten som inte blir handlingskraftigt utan bara trams.

Uttalandet nedan ser jag som en bra väg:
Citat: – Jag tror att det är bra att inte binda sig för mycket före ett val, utan att partierna självständigt går till val på sina dagordningar och sina programförklaringar, säger Anders Ferbe, Stefan Löfvens efterträdare på posten som IF Metalls ordförande, och ledamot i partistyrelsen. Slut citat.

Alla partier ska gå sin egen väg i ett val, inte något samarbete ska ske med andra partier. Om samarbete skulle göras kan lika väl dessa samarbetspartier gå samman till ett enda parti så människor vet vad de ska rösta på.

Vad är alliansen exempelvis? En grupp av partier där moderaterna styr sina undersåtar och medlöpare likt en storebror styr sina syskon.

Hur många svenskar kan ge besked på vilka skillnader som finns mellan alliansens partier? De regerar ju tillsammans utefter en linje och då skulle lika väl alla dessa partier kunna sammanslås till ett enda parti med ett gemensamt partiprogram istället som nu fyra partier man inte kan skilja åt.

Nej, gå till val ensamma, parti för parti, så människor kan förstå vad som skiljer partier åt - om nu allianspartierna har några skillnader att ta på.

Liksom Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna bör göra . Visa upp sin egen politik, det parti som får flest röster bildar en minoritetsregering och skulle idiotin med rödgröna och allianspartier finnas kvar, bilda då av dessa två partier att gå till val med.

Alternativt sök regeringssamverkan efter valet, inte innan, med andra partier. Men gå inte till val med förslaget att valet står mellan två block, de rödgröna eller alliansen.

Der är både oärligt och oöverskådligt för väljarna vad de då ska ta ställning till och så blir det samma konstiga politik som idag, en koloss utan kraft.
Bryt sönder den förbannade blockpolitiken!