Google

Translate blog

onsdag 3 juli 2013

Att bestraffa den arbetssökande blev ett totalt misslyckande av alliansen.Nu höjs vissa röster bland kommentarer från skilda håll att det skulle vara en belöning för en arbetssökande att hamna i fas 3 än att  få riktigt jobb med lön om fas 3 lades ned enligt Socialdemokraternas politik.

Har du gått arbetslös i ett år? Ingen fara! Håll ut några månader till, så får du automatiskt en betald universitetsbetalning eller ett juste jobb inom kommunen eller hos Rädda Barnen. Skattebetalarna pröjsar fullt ut!
Dr No 23 nov 2012 15:05
Skillnaden är väl att ditt system belönar människor som INTE lyckas hitta jobb. Det låter som ett riktigt uselt system i mina öron. Slut citat.

Gamla kommentarer, visst, men jag kan inte låta bli att ta med dessa sjuka kommentarer. Troligen insatta för att provocera och inget annat, men likväl har de fått stå kvar och som varnande exempel på hur farlig människosyn som kan florera i samhället är de ett bra exempel på.

Nu lite seriös kommentering.

Som vi alla vet numera, om vi följer med i politiken, har Alliansen misslyckats totalt med att skapa fler arbeten och istället har arbetssökande ökat i antal.

I spåren har dessa fått en sämre ekonomi då de bland annat ska betala för jobbskatteavdragen för de med arbete istället för att själva få hjälp till ett avlönat arbete. De utan kontakter kan inte själva få en arbetsgivare om de inte arbetar svart eller har en bristutbildning som ex. läkare mm.

Citat: Nu har vi fått facit: utanförskapet har faktiskt ökat under det borgerliga styret, konstaterar Bror Perjus, författare, socialdemokratisk debattör. Dessutom har livet i »utanförskap« blivit hårdare.

Den borgerliga regeringens företrädare påstår ständigt att de minskat något som de lite nedlåtande kallar för ”utanförskapet”.

Ett diffust och odefinierat begrepp som de själva hittat på. Och därmed låter de också påskina att vårt land, med deras politik, blivit mera jämlikt eller åtminstone mera rättvist.
Det finns nämligen en avgörande skillnad mellan jämlikhet och rättvisa i de borgerligas föreställningsvärld. För dem är jämlikhet orättvist, eftersom de anser att vissa människor har rätt till en bättre ekonomisk standard än andra. Slut citat.

Detta är vad alliansen anser vara rättvist, att de som hamnat som arbetssökande eller blivit sjuka för länge ska bestraffas med sämre ekonomi, inte bara den usla ersättning som fanns innan 2006 utan än värre, och ersättningen ska minska för varje år som går, per automatik, genom ickehöjt basbelopp på försäkringarna!

Detta ser alliansen som rättvisa och solidariskt samhälle, likt den kufiske dr No jag tog upp kommentarer från ovan. Den som är arbetslös ska inte få hjälp enligt denne kuf, som kanske skulle passat i alliansens regering, då denne likt de ser arbetslöshetens slut om den kommer som hjälp från staten som en belöning för arbetslöshet - istället för att som alliansen se arbetslösa som inte får arbete som bestraffningsobjekt.