Google

Translate blog

söndag 7 juli 2013

Alliansens samvetslösa ledning vägrar allt tal om a-kassan. Borg visar ett omänskligt agerande inför valet 2014.


Alla vill ha en lön men många förvägras detta genom att betalda arbetsuppgifter är begränsade och  blir  hänvisade till arbetssökande med låg a-kassa i bästa fall. I andra fall försörjningsstöd.

En utredning för att se hur a-kassans låga nivåer påverkar folket förfalskas nu. En av utredarna med socialdemokratisk syn på tillvaron avskedas från utredningen och kan då ta sin början med ”arbetslinjens” kufiska propåer om jobbskatteavdrag o låga ersättningar som ska ses som verkningsfulla medel i en förfalskad kommande rapport.
Citat: Irene Wennemo fick helt enkelt sparken för att Moderaterna inte vill prata om a-kassan i valrörelsen.

Vad det handlar om är ett missbruk av regeringsmakten i syfte att kontrollera det offentliga samtalet  Moderaterna vet att de ­förlorar på en diskussion där människors trygghet och sociala skyddsnät står i centrum, alltså vill man inte att socialförsäkringsutredningen ska föra upp de frågorna på dagordningen.

Samtidigt som Wennemo sparkas fyller regeringen, inte minst Anders Borg själv, myndigheterna med lojala personer och politiska vänner. Slut citat.
Bakom detta ligger som väntat strategen Ulf Kristersson, ondskans förgrundsfigur personifierad i regeringen, inom socialförsäkringsvärlden och utförsäkringshysterin.
I övrigt kan man läsa en bra sammanfattning av hur Sverige ser ut genom denna sammanställning, se länken här.

Citat: Och trots att arbetsförmedlingen påstår sig ha ”nolltolerans” mot unga i fas 3 så var 433 deltagare under 25 år i april. Det är hundra personer fler på ett år. - - - Jaså, du har blivit arbetslös nu? Du är inte ensam. Ungefär 400 000 människor var det i april – en ökning med 16 000 personer på bara ett år. 8,5 procent av den svenska arbetskraften står utan jobb – och mer än hälften av er har varit arbetslösa i mer än ett halvår.
Så vad kommer hända nu?
Först ska du coachas. Och du vet ju hur det kan bli. I en granskning som Aftonbladet gjorde redan 2009 avslöjades vilka metoder som används för att göra folk mer anställningsbara: healing, hjärntvätt och beröringsterapi.
Sedan kan du få göra praktik i 300 dagar och om inte det fungerar så hamnar du i arbetsmarknadspolitikens slutstation: fas 3. Slut på citat.

Att säga mer behövs inte. Den skambeläggande regimen av arbetssökande och sjuka regerar ännu.

Enbart jobbskatteavdrag och ”arbetslinjen” kontra bidrag är  intressant  i denna regims agenda  och  ökande fördomsspridning.

En fördomsspridning som tacksamt tas emot och utnyttjas av högerextrema partier och grupperingar i dagens Sverige.

Att SD är stora likt det i faggorna Sverigepartiets början till uppgång har kommit från Alliansens arbetslinje vilken är en linje där fördomar mot de som inte kan eller har ett arbete frodas.