Google

Translate blog

fredag 13 december 2013

En mycket smart propaganda, säkert utarbetad genom många år, och psykologi bakom, att moderaterna fick makten 2006 och fortfarande kan behålla den.Citat: Den vanligaste idén om Reinfeldts maktövertagande bygger på "ökad egoism" i samhället – att det svenska folket gått till höger värderingsmässigt. Fascinerande nog är det närmast tvärtom. I valet 2010 ansåg väljarna i högre grad än tidigare att det är bra med ett socialt skyddsnät, att vi skall ha fortsatt höga skatter och att privatiseringar i välfärden är dåligt.

--- Reinfeldts strategi går därför ut på att aktivt sudda ut skillnaden mellan höger och vänster och i stället göra valen till en fråga om vem som är mest kompetent och regeringsduglig. --- Denna Reinfeldt-effekt har varit mäktig. Trots att väljarna 2006 inte ville se sänkningar av a-kassan och hårdare regler i sjukförsäkringen valde de Reinfeldt till statsminister. Trots att väljarna 2010 i högre grad än tidigare ansåg att det är bra med ett socialt skyddsnät och att vi skall ha fortsatt höga skatter, alltså värderingsmässigt gick åt vänster, gav de makten åt en borgerlig regering. Slut citat.

Om ovanstående är sant bör ideologerna som lyckades få svenska folket att rösta fram alliansen med en helt motsatt politik mot vad svenska folket önskade gå till historien som otroliga retoriker!

Ovanstående ska kunna bevisas i en nyutgiven bok av Aron Etzler med namnet Reinfeldteffekten.

Är det fria spekulationer eller sanning som visas upp i boken? Om det är sanningen om alliansens framgångssaga för att få mandat att omförhandla synen på Sverige och dess värdegrunder, är det en historia som kommer att läsas av all världens ledare, är det vinklade spekulationer är det inte mycket att tro på.

Själv tror jag fortfarande på att alliansen vann och vinner val på att svenskar blivit mer egoistiska och att jobbskatteavdragen är en form av mutor till dessa egoister. Det finns fortfarande fler som har ett arbete än de som är utan ett arbete och de med arbete mutas oupphörligt med jobbskatteavdrag som grädde på moset efter årliga avtalshöjningar av sin lön!

Att dessa sedan inte ser sambandet mellan sämre trygghetsförsäkringar vid sjukdom eller arbetslöshet eller sämre vård och skola är för att majoriteten inte ser sambandet.
De är ointresserade av politik och ser sällan en nyhetssändning, en debatt eller läser en tidning, men upplever att deras skatt minskas och att de fått mer i plånboken. Resten bryr de sig inte om.