Google

Translate blog

fredag 20 december 2013

För helv.. Borg hur tänker du bidrag till arbetsgivare ofår kosta hur mycket som helst. Men arbetssökande ska få det allt sämre och förödmjukas.Citat: Regeringens reform med sänkta arbetsgivaravgifter för unga har ökat ungdomars sysselsättning med cirka två procent. Men varje jobb har kostat skattebetalarna 1–1,6 miljon kronor, visar en ny studie.--- Finansminister Anders Borg  säger till TT att han är nöjd med rapporten. Han tycker inte att jobbet har blivit dyra.

– Jag tycker inte att det är dyrt. Tittar man på Socialdemokraternas dyra åtgärder för att höja bidragen, så har de ju en direkt jobbutslagande effekt med 10 000 människor som förlorar sina jobb och vi får en lägre långsiktig sysselsättning, säger Anders Borg till TT slut citat.

Ska man lägga hur mycket lockbeten som helst för att ett fåtal ska få arbete och samtidigt inte låta de arbetssökande få mer i ersättning än de haft sedan 2002. Minus 15% minus, minus alla jobbskatteavdrag de med arbete har. Minus inflationsskydd i a-kassan.

Din människosyn Borg är en skam och du skulle själv känt på arbetslöshet och satts i fas 3 då kanske du hade fått förståelse för hur uselt du ger sken av att se på dina medmänniskor är.

Du säger rakt ut att det får kosta vad det vill och vilka åtgärder som helst kan komma i fråga för att några människor ska mutas till arbete genom en arbetsgivares bidrag ( förlåt om arbetsgivare får bidrag ska det kallas stöd och ses som fint). Medan det inte ska kosta något helst för arbetslösas ekonomiska misär utan den ska sjunka oavbrutet enligt ovan.

En finansminister med den människosynen är katastrof före ett land befolkning och kan enbart ge en framtid av motsättningar mellan de med o de utan arbete. Du sprider hat och fördomar Borg och utöver det utanförskap och  ekonomiskt segregation. 

Utanförskap är inte brutet genom att någon blir eller är  arbetssökande utan genom att personer har en lön, en arbetslöshetsersättning eller sjukpenning de kan leva på och som är inflationsskyddad.Lönedumpning är en av moderaternas framtidsideologier. Troligen är jobbskatteavdragen en del i att behålla makten tills lönedumpningen är här fullt ut, genom den fria arbetskraftsinvandringens mekanismer och där fri lönesättning ingår.Citat: Facket och arbetsgivarna är överens: Gör lag av kollektivavtalen inom transportindustrin. Det behövs för att hindra social dumpning. Men politikerna vill inte.
--förut flyttades tillverkningen till länder där det fanns billigare arbetskraft. Nu är det den billiga arbetskraften som kommer hit.

– Vi har fått en helt öppen arbetskraftsinvandring och den har vi inget emot, däremot att vi inte kan teckna kollektivavtal, säger Lars Lindgren.

--- Transportparterna har heller inte tänkt sig att allmängiltigförklaringen nödvändigtvis skulle gälla alla branscher.

– Vi har inte en sådan situation på ­arbetsmarknaden, säger Peter Jeppsson.
Inte ännu.
– Men en dag står deras husvagnar utanför Volvofabriken i Torslanda och de jobbar där inne till en tredjedel av lönen. Dagen kan komma snarare än man anar, säger Lars Lindgren. Slut citat.

Självklart förstår de flesta att genom ovanstående fria invandring - med löner som sätts hur som helst - gör att arbetsgivare ser möjligheter att spara på lönekostnader. I annat fall hade inte fri arbetskraftinvandring fungerat eller haft en politisk betydelse som moderaterna aldrig skulle sätta stopp för.

Målet är lägre löner och högre vinster. I annat fall hade aldrig förslaget om fri arbetskraft existerat. Första steget för lägre lönekostnader och en otryggare arbetsmarknad kom när det blev tillåtet att företag som Manpower m.fl. fick existera. Uthyrningsföretagen var tidigare förbjudna just på grund av att de gav en otrygg arbetsmarknad och sämre anställningsförmåner.

Att hyra arbetskraft ger inte lägre lönekostnader för ett företag, då uthyrarna även ska ha en del av den lön den uthyrda får.

Men det ger ändå fördelar då personen enbart finns på plats vid behov eller arbetstoppar. Tidigare fick företag ofta ha överanställning för att kunna ha full produktion vid sjukdom m.m. Man anställde ca 10 % fler än behovet var för att inte vara utan anställda vid de löpande banden när viss procent av arbetskraften var sjuk. Idag hyr man in dag för dag.

Arbetsmarknaden har blivit otrygg. Stressen är värre, vilket vi ser genom allt fler psykiskt sjukskrivna. Men folk mår dåligt i många fall.
De vet vilket helvete alliansen skapat och fortsätter skapa för sjuka genom otryggheten utförsäkring och hur omänskligt de behandlar människor utan arbete.