Google

Translate blog

måndag 23 december 2013

Dessa förb... uthyrningsföretag vilka säkert i många fall döljer en del. Vi klarade oss utan dessa i många år. Varför ska de finnas idag och för vem förutom dem själva och för skapandet av otrygghet på arbetsmarknaden i alliansens arbetslinje?



Citat: Karim var anställd på bemanningsföretaget Uniflex och uthyrd till Bring Frigos lager i Jordbro söder om Stockholm.

--- Karim fick betala runt 50 000 kronor för att få jobba som inhyrd på Brings lager i ett och ett halvt år. En anställd på Bring fick hans lön insatt på sitt konto och drog av 3 000 kronor i månaden. Resten fick Karim ut kontant. Slut citat.

Citat: ”Ett par tusen” för ett vikariat. ”Några tusen” för ett fast jobb. Det är prislistan för att få jobb på bemanningsföretaget Logent i Norrköping.

Det skriver Norrköpings Tidningar. Tidningen har bland  ljudinspelning av ett samtal om priset för ett jobb mellan en arbetssökande och en arbetsledare på Logent. Slut citat.

Detta är något som inte kunde existera på arbetsmarknaden innan uthyrningsföretag blev lagligt eller när det fanns en fackföreningsrörelse värd namnet.

Idag förhandlas det på arbetsplatserna enligt medarbetarsamtal  där individuella löner sätts utifrån en persons arbetsförmåga i en del fall. I andra utefter vad motparten tycker om personen som person eller hur medarbetaren kan retoriskt få igenom sina krav. Den som råkar i onåd hos en arbetsledare, eller inte har talets gåva, klassas ner lönemässigt oberoende av hur duktig denne än är.

Lönemobbing är ok idag. Utöver det tror jag ovanstående från uthyrningsföretagen bara är toppen av ett isberg. Det finns en anledning till att det finns fler o fler uthyrningsföretag och att dessa kan bli lönande.


Otrygghet och lönedumping på arbetsmarknaden allt stödjande av alliansens och det dessa kallar arbetslinjen.