Google

Translate blog

fredag 27 december 2013

Aktivitetsrapporterna ser Alliansen som sitt hopp om att minska arbetslösheten innan valet 2014. En panikåtgärd.



Citat: I januari ska arbetslösa ungdomar börja rapportera. I februari är det dags för deltagarna i jobb- och utvecklingsgarantin. I mars ska arbetslösa med socialbidrag in i systemet.

I dag är det bara arbetslösa med a-kassa som kan straffas. Regeringen vill ändra lagen så att även arbetslösa med aktivitetsstöd eller socialbidrag ska kunna straffas med lägre bidrag. Slut citat.

Redan nu sänder arbetslösa in rapporter månadsvis på sitt jobbsökeri. Arbetslösheten har helt kommit att bli den arbetssökandes eget ansvar och att hitta kontakter för jobb har arbetsförmedlingen slutat med, för att istället kontrollera att arbetssökande söker jobb.

Finns det fler än jag som ser idiotin i detta?

Varför är eller blir en person långtidsarbetslös? En ung människa arbetslös? Jo, för att båda dessa grupper inte har kontakter!

Nog skulle då arbetsförmedlingens uppgift vara att skapa och hitta och förmedla arbeten inte att kontrollera kontaktlösas jobbsökeri!

Vem anställer en arbetsgivare i första hand? Jo, någon de känner eller någon som är känd av någon tidigare anställd.

Hur Alliansen tänker förstår få. Men att köra igenom ett beslut om aktivitetsrapportering ett valår är förvånande. En panikåtgärd verkar det vara, där man hoppas att ju fler jobb en person söker, desto fler arbeten tillsätts och så sjunker arbetslösheten lagom till valet. Det skulle ge alliansen en chans att visa på resultat. Men det är en utopi.

Kontaktlösas jobbsökeri leder ingen vart. Jobben blir inte fler för att fler söker samma arbeten.

Alliansens arbetsmarknadspolitik är otrolig, otrevlig och konstig!