Google

Translate blog

lördag 28 december 2013

Fredrik Reinfeldts dröm uppfylld, ett Sverige av ”vi och dom” uppdelad efter de med eller utan arbete.Citat: Låt oss titta på några rubriker från den senaste veckan: ”Svensk sjukvård sämst i Norden”. ”Svenska elever tappar mest i världen”. ”Krisstöd mot svensk ungdomsarbetslöshet”. ”Underbemannade förlossningsavdelningar bakom barndöd”.

Till detta kan man förstås lägga att ­inkomstklyftorna ökar snabbare i ­Sverige än i andra länder, att inkomstgapet mellan män och kvinnor ökat med 41 procent på sju år, att arbetslösheten är rekordhög, att deltagarna i fas 3 bara blir fler och att social- och sjukförsäkringen fortfarande är i strykklass. Och i höstbudgeten lade regeringen 17 miljarder på att sänka ­skatten.

Det är väl inte så konstigt att Moderaterna backar i SCB-mätningen. Sedan ­valet har man tappat 4,6 procentenheter.

Vi ser revorna i samhällsmodellen och vi vet vem som bär skulden. Slut citat.

Moderaterna säger sig avsky utanförskap, men nog är detta brutet för de med moderatsyn på samhället. De med arbete har fått jobbskatteavdrag. De som inte har arbete fås att arbeta eller förvaras 45 timmar i veckan utan lön men med - i bästa fall - en a-kassa på 65 % och med samma värde i kronor som 2002.

Sjuka utförsäkras till socialbidrag och återgång i kontinuerliga inskrivningar och utskrivningar i sjukförsäkringen - om de har rätt till denna - om och om igen. Allt för att få de som är längst från arbetsmarknaden, de i fas 3, att hoppa av denna om de kan eller är nära pensionsåldern.

Viktigt just nu då dessa avhopp kan leda till att ökningen av fas 3 minskar o moderaterna kan gå till val med ”bevis” på att långtidsarbetslösheten inte ökar längre.
Så nog är Fredrik Reinfeldts dröm om ett nytt Sverige förverkligad. Nu kämpar han o övriga moderater för att behålla denna makt över svenskarna och att hålla kvar lydpartierna i sin allians inför valet 2014.