Google

Translate blog

måndag 30 december 2013

Talmannen är moderat och går självklart Alliansens ärenden vid behov, men det ska bara vara i nödfall, nu gjordes det för att stoppa oppositionens försök att stoppa ytterligare ett segregationsinstrument.Citat: I ett historiskt beslut körde oppositionen över talman Per Westerberg i riksdagens kammare på torsdagen. Med rösterna 156 mot 153 röstade Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna för att frågan om sänkning av den statliga inkomstskatten ska skickas till konstitutionsutskottet (KU).  Dessförinnan hade talmannen meddelat att han ville förhindra riksdagen från att rösta om oppositionens förslag att riva upp regeringens beslut att sänka den statliga inkomstskatten med upp till 250 kronor i månaden från årsskiftet. Slut citat.

Alliansen rasade då de räknat ut hur mycket de behöver låna i utlandet för sitt femte jobbskatteavdrag och ovanstående brytpunkt för att öka avståndet ekonomiskt mellan de med o de utan arbete ytterligare under 2014. Visst tycker man det skulle räcka i deras usla människosyn att detta ändå sker genom att a-kassan inte är inflationsskyddad och att de med arbete får avtalsenliga lönehöjningar men så tycker inte alliansen. (Punkten där avståndet är maximalt är ännu inte nått. Vad det är finns i alliansens dolda agenda.)

Självklart är det även ett sätt att locka kvar de med arbete som är friska och inte har barn i skolan att rösta än en gång på dem vid valet 2014.


Får de arbetande än mer pengar kan de kanske betala för läxhjälp i skolan och privata sjukförsäkringar i flera fall och då får alliansen ännu fler röster och kan fortsätta omforma samhället i ett ”vi med arbete och packet utan arbete” där även de sjuka ska ses finnas.