Google

Translate blog

onsdag 16 juli 2014

Beatrice Ask är en lustig kvinna som ger Moderaternas politik en än mer konstig och bitter eftersmak.


Citat: en rapport där Sverige återigen får kritik för att inte ha gjort tillräckligt för att öka insynen i hur partier finansieras. Så nu vill Beatrice Ask (M) ­utreda partibidragen – igen.

Bland annat ska man undersöka om det går att totalförbjuda anonyma partibidrag och om partier i kommuner och landsting ska tvingas berätta vem som ger dem pengar.

Dessutom vill man under­söka om LO-facken ska få ge pengar till Socialdemokraterna i framtiden.

– Det är rimligt att man vet vad man finansierar med sina medlemsavgifter, det är lite märkligt att man mer eller ­mindre utan att medlemmen känner till det bidrar till en verksamhet som medlemmen kanske inte gillar, säger Ask till Dagens Nyheter.

 

Är det ”rimligt”?

Föreningsfriheten är en medborgares rätt att bilda och tillhöra en organisation utan att staten eller andra aktörer griper in. På svensk arbetsmarknad har rätten att tillhöra en arbetsgivar- eller arbetstagarorganisation och att verka i den varit en självklarhet i över 100 år. Slut citat.

Beatrice Ask menar därför att anonyma bidrag till partier och kommuner kan jämföras med att LO öppet ger Socialdemokraterna pengastöd.

LO är som sagt en förening där man kan besluta att ge pengar till det parti exempelvis som arbetar för löntagarnas bästa.

Detta anser Ask ska öppet redovisas mer så ingen medlem ska vara okunnig och därför få en möjlighet att gå ur facket om denne inte stöder att organisationen gör vad den kan för sin medlem.

Att då anse att ett parti kan låta bli att visa vad detta arbetar för eller vilka som stöttar dess politik för egna syften ser hon som jämförelsebart med LO:s stadgar.

Konkret ser hon det som att löntagarorganisationer varken dolt eller öppet ska få ge pengar till Socialdemokraterna. Medan anonyma eller öppna organisationer utan problem ska kunna ge bidrag eller pengar till moderaterna…

Hur dumt får man resonera eller visa sig i detta land och likväl tas på allavar?!

Jag vet inte och tas Beatrice Ask på allvar med uttalanden som ovan eller skrattar människor åt henne när hon visar på uttalanden av detta konstiga motsägelsefulla slag i konsten att förvirra?! Jag vet inte.

 

Inga kommentarer: