Google

Translate blog

onsdag 2 juli 2014

Istället för moget diskuterande är det enbart ett anklagande och en ideologi för ingens bästa när jobben diskuteras.


Citat: Ylva Johansson sade att arbetsmarknadsministern talade mot bättre vetande.

– Det handlar inte om att låsa in någon. Vi sätter en gräns för hur länge en ung människa ska gå arbetslös, ”Max 3 månader, sedan måste du ha ett arbete”. Vi ser hur farligt det är med långtidsarbetslöshet bland unga.

Arbetsmarknadsministern kontrade och varnade för röda jobblöften.

– Den politiker som lovar alla unga jobb, som Stefan Löfven gör, som Ylva Johansson gör, dem ska man nog se upp för. För Ylva Johansson kan inte skapa de här jobben. Jobben växer till hos arbetsgivarna, företag och offentliga arbetsgivare som ges möjlighet att anställa. Vi underlättar för dem att anställa unga, sade hon. Slut citat.

Detta är vad två vuxna kvinnor från varsitt av Sveriges största partier säger. Ett sandlådekrig av anklagelser mot varandras förslag på arbetsmarknaden!

Vad som inte framgår är att deras ordkrig handlar om människor av kött och blod. Människor som önskar ett arbete och en lön.

Om nu båda dessa kvinnors idéer är värdelösa, vilket man får intryck av när man läser citatet där anklagelserna mot varandras politik finns, borde inte då bådas politik stoppas? Arbetsmarknadsministerns politik vet vi är misslyckad, det har vi bevis för. Om Socialdemokraternas är det vet vi inte, den är oprövad, men förhållandevis lik alliansens.

Hur moderaterna kan varna för en politik som socialdemokraternas som inte är prövad samtidigt som deras egen beprövade misslyckats är en gåta av politisk tramsande. Ingen vet om socialdemokraterna kan skapa de arbeten de lovar, men vi vet att alliansen inte kan skapa arbeten med alla sina bidrag till företagare.

Ungdomar m.fl. vill ha ett arbete med en lön. Men det verkar bara gå att skapa arbeten där ungdomar ska tvingas leva på försörjningsbidrag.


Citat: Billie Johansson är en del av siffran 22 procent arbetslösa unga i Västerviks kommun. Varje dag går hon till Knutpunkten, en av kommunens satsningar för att minska arbetslösheten. Dit kommer de som står långt ifrån arbetsmarknaden.

Billie Johansson arbetar på Återbruket, en av Knutpunktens verksamheter.

”Livet stannar ju”

Här erbjuds de arbetslösa en sysselsättning genom att laga och sälja vidare allt från möbler till elektronik. Men någon lön får Billie Johansson inte, utan socialbidrag. Slut citat.

Istället för att betala en lön som ger nya a-kassedagar låter kommunerna unga med flera arbeta gratis utan lön och ta kostnaderna för personen som utbetalande av försörjningsstöd istället, fast det drabbar kommunens budget värre och under längre tid än ett avlönat arbete av nystartsjobb gjort.

De värsta missbrukarna av människors arbetskraft är landets kommuner.

Här finns ingen empati utan enbart betydelsen av gratis arbetskraft ock kortsiktigt tänkande.

 

Inga kommentarer: