Google

Translate blog

tisdag 29 juli 2014

Svårt bilda ny regering i blockpolitikens Sverige. Moderaterna har verkligen tänkt på allt när de under många år planerade maktövertagandet 2006. De har greppet om Sveriges politik, oberoende av valet 2014.


Att bilda ny regering även vid en vinst efter valet 2014 blir svårt, mycket svårt för de rödgröna.

Jokern Sverigedemokraterna kan stoppa alla möjligheter. Helt eniga om hur en ev. ny regering ska se ut är inte heller bestämt om MP och Socialdemokraterna skulle få majoritet. Än mindre om de behöver hjälp av Vänsterpartiet.

Vad vi vet är att Sverigedemokraterna i de flesta fall stöttar de borgerliga och den vägen kan de stoppa rödgröna förslag i riksdagen tillsammans med de borgerliga, även om de rödgröna får majoritet för en regering.

Alliansens politik är totalt samarbete, med moderaterna som ledande parti och övriga partier inom borgerligheten som lydpartier. Endast nu under valrörelsen kan de ha och visa egna idéer men vid regeringsbildning för en tredje period eller i opposition ska moderaternas ideologi gälla som övergripande lag på hur man ska agera tillsammans.

Så nog har moderaterna genom sina misslyckanden sedan början av 1900-talet att få makten lyckats utarbeta ett system inom ideologi vilken gör att de nästan omöjligt kan försvinna från politikens scen, oberoende av om de vinner eller förlorar ett val nu och framåt. De har sina lydpartier Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna och till viss del - vilket de ännu någon mandatperiod inte vill erkänna - Sverigedemokraterna.

Sverige sitter fast som i en fälla med alliansen.

De rödgröna varken vill eller kan bilda en liknande allians.

 

Inga kommentarer: