Google

Translate blog

tisdag 5 augusti 2014

Alliansens bluff om försvaret. Ökade anslag blev minskad marin. Ryska militärplan riskerar svenska liv men enbart flyget har radar att se dem.


Citat: Försvarsberedningen lovade att den svenska marinens närvaro skulle öka.

Men till hösten blir det nedrustning i Östersjön.

Flottans båtar minskar från sex till två. Slut citat.

Sveriges försvarspolitik är ett skämt och troligen ses den idag som ett skämt även i Ryssland. Tidigare hade Sverige ett starkt - mycket starkt - försvar under kalla krigets dagar, idag är det så nedrustat att det knappast existerar.

Men alliansen bryr sig inte. Detta är konstigt då högerpartier i alla tider haft två kärnfrågor, skattesänkningar och ett starkt försvar. Kanske det är skillnaden mellan ”nya moderaterna” och tidigare högerpartier, att det idag enbart är skattesänkningar som räknas.


Utöver det flyger ryska militärplan över Östersjön och övar mot det lilla försvar i luften Sverige ännu har. Det är nästintill riskfritt för ryssarna. Säkert är det få plan som hittas i luftrummet och efterföljs.

Samtidigt riskeras svenska liv på charterplan m.m. då flygledarna inte kan se de ryska planen utan detta är förbehållet försvarets plan.

Citat: Det ryska spaningsplanet hade stängt av sin transponder vilket innebar att det var osynligt för andra flygplan.

På grund av farhågor för fler incidenter överväger flygvapenchefen generalmajor Micael Byrén nu att skicka upp Jas Gripen-plan som kan följa plan som har transpondern avstängd och meddela den civila trafikledningen om närvaron. Slut citat.

Varför inte ha samma säkerhetssystem i civila plan så även dessa kan se var de ryska övningsplanen finns?

 

Inga kommentarer: