Google

Translate blog

lördag 23 augusti 2014

Bidragslinjen stor idag. Men kritiken riktar sig åt fel aktörer som utnyttjar och fuskar. Som företagare kan du få bidrag utan att du behöver, som privatperson absolut inte.


Citat: I Sverige ökar åter acceptansen för överutnyttjande av offentliga ersättningar. Risken är stor att fler fastnar i bidragsberoende samt att välfärdens resurser hamnar fel. Behovet att stärka arbetslinjen är därför än i dag påtaglig. Slut citat.

Ja, det fuskas otroligt idag. Se på alla jobbcoachningsföretag, vilka genom arbetsförmedlingen fått stora bidrag men inte hjälpt arbetssökande till arbete.

Se på alla som utnyttjar särskilt anställningsstöd under ett år för att ta emot nästan gratis arbetskraft genom detta bidrag - för att sedan avskeda personen efter detta år - och därmed sända personen tillbaks till ex fas 3. Företagaren tar därefter, efter ett tag, in en ny person med bidragsanställning…

Inte protesterar någon för detta! Exemplen på bidragsfusk är många och arbetsförmedlingen har dålig koll på vilka företag som fuskar och utnyttjar bidragen på arbetsmarknaden.

Svenska folket - inklusive arbetstagare och arbetsgivare - har blivit mer toleranta för bidragsfusk. Mycket beroende på att arbetsförmedlingen inte kontrollerar aktörer som tar emot bidrag men även för att arbetsförmedlingen lockar med bidrag till alla företagare som önskar anställa. Det har blivit rumsrent.

Ingen kontrollerar om företaget kanske hade anställt utan bidrag utan istället är bidrag det första man pådyvlar företaget om de söker arbetskraft. Lockar är bättre ord. Självklart vill alla företagare tjäna så mycket pengar som möjligt och säger gladeligen ja till alla former av bidrag de kan få, oberoende om de behöver dessa eller inte. Det finns inga krav på olönsamhet för att få anställningsbidrag eller nystartsjobbanställda m.m. det kan alla få.

Dock har alliansen lyckats få svenska folket att se begreppet bidrag som fult och därför kallas alla bidrag till företagare för stöd vilket ska ses som något fint och bra.

Citatet ovan är egentligen, som allt från borgerliga aktörer, en ytterligare smutskastning mot de arbetssökande och sjuka, men jag vänder på det så det riktas mot de verkliga fuskarna och dess gynnare.

Staten, arbetsförmedlingen och företag som har råd att betala en lön utan bidrag.

Inte får arbetslösa eller andra som inte driver företag gå till socialbyrån och kräva olika former av bidrag eller stöd om de har pengar att försörja sig med!

 

 

Inga kommentarer: