Google

Translate blog

torsdag 14 augusti 2014

Bostadspolitiken kaos likt det mesta i alliansens Sverige. Hyresrätter snart ett minne blott. Med detta svårare att flytta dit de få jobben dyker upp.


Citat: För inte så länge sedan sågs rätten till boende som en naturlig del av ett modernt välfärdsland. Från politiskt håll sa man att folk inte ska bo skitigt, trångt och med ­utedass på gården. Att bygga bostäder åt befolkningen var att bygga Sverige starkt.

För vad händer när det finns hyres­rätter folk har råd med? Jo, då vågar vuxna flytta­ till en annan stad för att ta ett jobb eller testa en ny karriär. Unga kan flytta hem­ifrån eller börja på universitet. Det blir möjligt att bilda familj och äldre kan bo närmare barnbarnen. Par kan skilja sig ­utan att behöva leva tillsammans i månader. Bostadsbrist gör det svårare. Hyresrätter är samma sak som frihet för många. 

Sålde av 11 000 lägenheter

Det låter ibland som om detta är en opolitisk fråga. Alla nickar med när ­någon kräver att det behövs fler bostäder som folk kan hyra. Ändå har antalet bostadsrätter blivit tio gånger fler än nya hyresrätter sedan 1990. Slut citat.

Var ska de ungdomar eller äldre bo vilka uppmanas söka jobb på annan ort än de bor på? Vad ska unga eller bostadslösa flytta till när de behöver en bostad?

I alliansens Sverige ses bara de som kan betala kontant eller kan få låna till en bostadsrätt eller villa. Övriga räknas inte. Men som vi alla vet så får inte en arbetslös söka lån till boende.

Vad ska då de som inte får bostad och inte kan flytta till ett eventuellt erbjudet arbete på annan ort då bo?

Subventionerade hyror eller hyreshusbyggande, då ser alliansen rött om de hör talas om detta. De önskar istället att fler hyresrätter säljs ut och blir bostadsrätter.

 

Inga kommentarer: