Google

Translate blog

söndag 3 augusti 2014

Högskoleplatser prioriteras bort i alliansens värld, ju fler jobbsökande ungdomar desto snabbare kan en lönekonkurrens neråt skapas.


Alliansens politik är en katastrof.  I citatet nedan visas en del av ”arbetslinjens” betydelse. Betydelsen är som allt i ”arbetslinjen” - jobbskatteavdrag och skapandet av en stor låglöneklass.

Citat: Ungdomsarbetslösheten är skyhög. Ändå har regeringen minskat antalet högskoleplatser sedan 2010 med drygt 20 000 platser. Det är faktiskt inte bara moraliskt felaktigt, det är också en mycket märklig prioritering av en regering som säger sig stå för en arbetslinje. Utbildning är nämligen inte bara nyckeln till människors personliga frihet, utan samtidigt en förutsättning för minskad arbetslöshet och en nationellt gynnsam ekonomisk utveckling. Slut citat.

Minskat antal ungdomar ska få möjlighet att studera och därmed minskade möjligheter att ställa krav på arbetsuppgifter och lön för detta.

Genom detta blir det mer segregering genom att de utan utbildning måste ta arbeten de får konkurrera lönemässigt om för att överhuvudtaget få ett arbete.

Utan kunskap ingen möjlighet att ställa krav då kunskapen om vilka krav man kan ställa inte finns.

Istället för att lära sig ifrågasätta, vilket man gör på högskola och universitet accepterar dessa personer som högst gått gymnasieskola status quo. De ”gillar läget” som det heter numera.

Detta är ”arbetslinjen” skapandet av en tyst konkurrerande arbetarklass som för att kunna överleva måste konkurrera med lönekostnaden .

 

Inga kommentarer: