Google

Translate blog

söndag 24 augusti 2014

Löjlig diskussion om vinster i välfärden. Här finns inget att diskutera, enbart stoppa skiten.


Citat: Det hela började med att entreprenören Dan Olofsson uppmanade Jonas Sjöstedt (V) att svara på fyra praktiskt inriktade frågor kopplade till att ­Vänsterpartiet vill förbjuda vinstuttag i välfärden. Om vinst inte får plockas ut ur företagen, vem ska i så fall lösa situationen när bolaget går med förlust? Och vem ska vilja investera i verksamheter som ska startas upp eller expandera? undrade företagarmogulen. Slut citat.

Idén att ta in riskkapitalister i vård, skola och omsorg, vilka alla konkurrerar med löner och personaltäthet och drar in stora vinster, är idioti. Skattepengar - våra gemensamma tillgångar - går till att göda dessa lycksökare istället för att gå till skola, vård och omsorg!

Det ska inom dessa branscher inte finnas en vinst, utan det ska enbart finansieras med skattepengar och till det antal kronor som behövs för att ge en bra skola, bra sjukvård och bra äldrevård.

Om pengar skulle bli över i verksamheter ska de satsas inom verksamheten för att förbättra denna. Inte gå till mer eller mindre skumma entreprenörer som vill göra en vinst på barn, skola, äldre och sjuka.

Diskussionen från citatet är därför idioti. Diskussionen borde aldrig behövt göras - om politiker tänkt först och handlat sedan - och inte i första hand velat göra allt till vinster. Stoppa all form av privatisering inom ovanstående områden är svaret, inget finns att diskutera.

Och stoppa även förslagen som kommit ifrån regeringen att fas 3are ska - gratis naturligtvis - komplettera vårdpersonal och anställda på skola, vård och äldreomsorg.

Det ska vara riktiga arbeten här, med ordentlig utbildning och inget annat!

Socialdemokraterna är inte oskyldiga till dumheterna och riskkapitalisternas intåg i ovanstående. Nästan alla är ansvariga för idiotins genomförande och nu ser vi resultatet. Personal som går på knäna. Skolor som är värdelösa m.m. m.m.

Vi klarade vård, skola och äldrevård och hade även många ålderdomshem innan 1980 dit gamla kunde söka sig och fick plats när de inte ville eller orkade bo själva.

Låt oss backa politiken och samhället till det mänskliga samhälle vi hade innan ålderdomshemmen, mentalsjukhusen och skolorna, vård och omsorg privatiserades och kommunaliserades eller nedlades.

 

 

Inga kommentarer: