Google

Translate blog

torsdag 11 september 2014

A-kassan viktig fråga men alliansen ser den som att den ska vara så låg som möjligt. Var den lägsta nivån ska finnas - och socialbidrag istället ska vara lösningen - nämns aldrig.


Nog är det alliansen som mörkar sanningen om var de anser nivån på a-kassan ska ligga. Den nivå de önskar vet vi inte. Men den ska inte gå att leva på.

Men själva anser de att Löfven vid en ev. ny regering ska hindras med alla medel att höja a-kassan till en nivå som det går att leva på!


Citat: Möjlighet till omställning är viktigt och a-kassan ska vara en omställningsförsäkring mellan två jobb. Att höjd a-kassa påverkar sysselsättningen negativt slår däremot såväl Finanspolitiska rådet som Konjunkturinstitutet och Riksbanken fast. I det ekonomiska läge vi befinner oss i är det fel prioritering om man strävar efter att få ner arbetslösheten. Ökade drivkrafter till arbete har varit och är fortsatt en viktig del i arbetslinjen. Vi vill istället satsa vidare på förslag som sänker trösklarna till arbetsmarknaden och underlättar omställning. Slut citat.

Uttalandet i citatet är från moderater i ledande ställning som propagerar för att arbetslösa ska ha än uslare villkor. Ansvaret för arbetslöshet har alliansen lagt över på den arbetssökande själv och på arbetsförmedlingens uppgifter finns numera i första hand kontroll av arbetssökandes jobbsökeri.

Alliansen ser sin s.k. arbetsmarknadspolitik - sin ekonomiska segregation av arbetslösa och utförsäkringen av sjuka till misär - som en lyckad arbetsmarknadspolitik och tänker med näbbar o klor och fula knep göra allt i sin makt för att hindra att en ny regering kan ändra på deras segregations Sverige!

Vi såg även under gårdagen hur Reinfeldt i ilska höjde näven och och sa att jag citerar:Statsminister Fredrik Reinfeldt tände till i jobbfrågan i Sveriges Radios partiledardebatt. ”Vi kommer att slåss för arbetslinjen tills vi dör”, sade han. Slut citat.

Hans lyd partiers ledare applåderade. Därmed förstår vi att a-kassan inte höjs och den ekonomiska segregationen och behandlingen av arbetslösa fortsätter. Vi förstod alla hotet. Men skrämde det tillräckligt många till att inte rösta på alliansen?
 

 

 

2 kommentarer:

bloggare på icedaniel.se sa...

Moderaternas politik är sannerligen inte fräsch.

a-kassan sa...

Efter alliansens massaker av a-kasssan är det dags för nuvarande regering att förbättra den. http://jmm.nu/upphav-a-kassans-deltidsregel/