Google

Translate blog

onsdag 17 september 2014

Gröna jobb, förslag om hur arbetslösa ska få komma ut på arbetsmarknaden är en gammal idé som hela tiden kommer igen.


I alla tider har skogsarbete varit lösningen när det talats om att ordna jobb under stora arbetslöshetsperioder.

En enkel idé som i kommuner ofta även används för att sända arbetslösa till parkförvaltningen. Här liksom i skogen är det gränslöst hur många som får plats att samla kvistar eller i parkförvaltningen räfsa löv eller luka gräs miljövänligt.

Det behöver inte heller inkräkta på ordinarie personals arbetsuppgifter, då dessa arbetar med maskiner och är yrkesutbildade.

De som sänds ut som arbetslösa i gröna jobb får enkla arbeten betalda genom anställningsstöd under en begränsad tid, där de efter denna tid blir fortsatt arbetslösa arbetssökande.

I valet gick Socialdemokraterna ut med denna prövade och enkla lösning för att få ut fler i tillfälligt arbete och minska på arbetslösheten.


Citat: En miljard till skogen kan ge mellan 11 000 och 25 000 nya jobb till 2020. Det var Stefan Löfvens budskap när han presenterade ”en miljardsatsning på det gröna guldet”. Slut citat.

Här kallat det gröna guldet vilket är ett nytt begrepp, annars är det samma gamla skåpmat av åtgärd.

När blir det arbeten utan anställningsstöd i områden där arbetet behövs mer än tillfälligt under en period där bidrag betalas ut som en del av lönen till arbetsgivaren?

 

Inga kommentarer: