Google

Translate blog

tisdag 9 september 2014

Hade jag fel med att se valet 2018 som valet då alliansen kom tillbaks med hjälp av Sverigedemokraterna? Händer det istället redan nu?


Jag spådde för mer än två år sedan att alliansen skulle förlora valet 2014 och de rödgröna komma till makten. Detta då Sverigedemokraterna skulle få ca 10 % av rösterna men inget av de övriga partierna vågade regera tillsammans med dem.

Först 2018 skulle Sverigedemokraterna komma i regeringsställning och då efter att de ökat till ca 15-17% av väljarkåren. Då tillsammans med alliansen.

Men nu ser detta ut att ske redan efter valet 2014. Uttalandet från Reinfeldt öppnar dörren, om övriga lydpartier i alliansen kan övertalas.


Citat: Fredrik Reinfeldt meddelade i SVT att han inte alls tänker släppa fram en S-ledd regering även om de vinner valet. Han vill hålla öppet för att regera vidare. Även om han förlorar, även om det sker till priset av en annan och tyngre roll för Sverigedemokraterna. Slut citat.

Reinfeldts avsky för de svaga arbetslösa och sjuka får honom att öppna dörren för ett samarbete med Sverigedemokraterna.

Allt ska enligt honom göras så ingen a-kassa höjs, segregationen av sjuka och arbetslösa fortsätter och klyftan ökar ekonomiskt mellan de med och de utan arbete.

Målet är en ny billig lågavlönad arbetarklass.

 

Inga kommentarer: