Google

Translate blog

tisdag 2 september 2014

Lös problem i skolan, segregera inte elever för livet med ordningsbetyg.


Citat: Ordningsbetyg på högstadiet och gymnasiet är en av punkterna i det valmanifest som Folkpartiet presenterar på måndagen. Slut citat.

Vad händer om skolor inför ordningsbetyg i dagens samhälle?

Vad händer om en framtida arbetsgivare ser att en ung människa fått F i ordning sista året på gymnasiet eller tidigare?

Personen får inte jobbet denne söker. Det nya segregationsinstrument Folkpartiet föreslår slår hårt o skoningslöst mot elever som får detta och stämplar dem för livet.

Lärare ges möjlighet att hämnas på elever de hyser agg till genom att stämpla dem som oordningsamma och omöjliga.

Nej. Ge skolor resurser att ha personal och specialpedagoger istället för att ge ansvaret för elevers ordningsproblem - vilket är skolors dåliga resurser som skapar detta i många fall - till föräldrar.

Dagens föräldrar har i många fall själva fullt av olösliga problem med usel a-kassa att leva av och ingen arbetsgivare som står runt hörnet och väntar på dem.

Gårdagens föräldrar hade inte dessa problem då jobb fanns överallt. Dessa föräldrar piskade upp barnen om de kom hem med ett uselt ordningsbetyg eller en anmärkning. Är det detta Folkpartiet tror ska bli lösningen i dagens samhälle också när de vill att föräldrar ska agera när de får sitt barns skolbetyg?

Jag vet inte, men något ogenomtänkt är det i Folkpartiets förslag.

Elever som inte bryr sig om skolan bryr sig knappast om ordningsbetyget.

De förstår inte framtiden och dess nästan omöjlighet att få arbete om inte allt stämmer med betyg, kontakter och rätt föräldrakontakter.

De förstår inte att annars blir det praktikplatser och ingen lön i kanske hela livet.

 

Inga kommentarer: