Google

Translate blog

måndag 6 oktober 2014

Fas 3, en guldgruva för anordnare i många år nu. Varför fick inte arbetslösa starta eget bidrag för att förvara sina kamrater i fas 3 Uppmaning till lagbrott av Länsstyrelsen.


Citat: Sedan arbetsmarknadsprogrammet fas 3 infördes 2009 har närmare 5,95 miljarder kronor betalats ut till arbetsgivare som tagit emot långtidsarbetslösa. Ersättningen från Arbetsförmedlingen går direkt till företagen. Försäkringskassan står för lönen till de arbetslösa. På så sätt får arbetsgivarna, som både är privata och offentliga, gratis arbetskraft i upp till två år, ibland längre. Slut citat.

Varför fick inte några långtidsarbetslösa starta eget bidrag för att starta företag där de kunde förvara sina fas 3 kamrater? Det skulle minskat arbetslösheten bland dessa.  Ett visst antal arbetslösa kunde förvarats av några andra fas 3are, så inkomsten för dessa gick ihop och kunde levas på. Detta istället för att utomstående - inte arbetslösa - fick denna möjlighet. Arbetsförmedlingen kunde styrt upp det hela till arbete för långtidsarbetslösa.


Olagligt metalldetektoranvändande är inte ovanligt.

Men när föremål som hittas lämnas in ska det inte resultera i en anmälan utan ett allvarligt samtal och inte som nu skapa rädsla för inlämning av föremål av andra metalldetektoranvändare, utan rätt till användning av detsamma.

Det får bara till resultat en illegal försäljning av hittade föremål av de personer som fått en impuls att göra det rätta och lämna in föremålet. Det blir en helt svart marknad utan en och annan som får dåligt samvete.

I detta fall var en anmälan rena dumheten och en uppmaning till olagliga affärer. Den kommer att skapa ytterligare en dold marknad och en svensk arkeologisk miss på många områden som hade kunnat vara intressanta.

 

 

Inga kommentarer: