Google

Translate blog

tisdag 9 december 2014

Mindre bakterieflora i magen är troligen av ondo. Överdriven renlighet av ondo.


Citat: det är evolutionens gång som har gett oss färre sorters tarmbakterier.

Forskarna är osäkra på konsekvenserna av att vi fått färre tarmbakterier, men tror att det skulle kunna bidra till sjukdomar i matsmältningsapparaten, fetma och autoimmuna sjukdomar. Slut citat.

Om evolutionen minskat bakteriefloran är en fråga man kan ställa sig. Men evolution brukar förändra redan existerande djur, inte göra så fler arter utrotas. En lösning på denna fråga är dock att någon bakterieart tagit över och därmed utrotat en annan.

Men troligast ändå är att antibiotika utrotat vissa arter i magen och då är det mycket möjligt att vissa sjukdomar ökar.

Kanske skulle bakteriefloran återinsättas efter en antibiotikakur. Antibiotika tar död på skadliga bakterier men tyvärr även av nyttiga bakterier.

Att åter få de nyttiga i sig efter en kur är omöjligt om man håller för städat, använder bakteriedödande ämnen och utöver det har vi dålig kunskap om vad vi behöver för bakterier eller hur vi ska få i oss dem eller var de finns. Ett försök i nutid som det skrivits om är  att få i oss avföring från friska personers tarmflora.

 

Inga kommentarer: