Google

Translate blog

måndag 6 januari 2014

Arbetsförmedlingen kontrollerar enbart arbetssökande då det ska inte finns pengar eller personal för att kontrollera anordnare för fas 3.Citat: Arbetsförmedlingen hemligstämplar allt som har med privata anordnare att göra. Ändå har det inte varit någon brist på rapporter om jobbcoacher och fas 3-direktörer med vidlyftiga vinstmarginaler ---Men den politiska signalen till Arbetsförmedlingen är att jaga arbetslösa
 ---Just nu håller Arbetsförmedlingen och a-kassorna på att bygga upp en gigantisk kontrollapparat. Prognosen är att det krävs motsvarande 400 heltidstjänster bara på Arbetsförmedlingen för att hantera rapporterna. Det lär gå ut över annat, som att förmedla jobb. 
--- Däremot är det inte tal om några 400 heltidstjänster för att jaga privata företag och föreningar med bidrag från Arbetsförmedlingen Slut citat.

Arbetssökande ses som omyndigförklarade fuskare som hellre lever på en usel a-kassa än på en lön som de kan konsumera av.

För att hålla ordning på dessa tas vilka anordnare som helst in bara de håller de arbetssökande inom lås o bom 9 timmar om dygnet måndag-fredag. För detta får de 5000 kr i bidrag skattefritt per inlåst arbetssökande, reglerna numera säger att inlåsningstiden är viktigare än sysselsättningstiden. Tidigare var det tvärtom.

Ca 400 kontrollanter är satta att kontrollera de inlåstas jobbsökeri. Ett spel för gallerierna men en födkrok för dessa 400 personer. Jag tvekar över om ens en promille är före detta arbetssökande inom fas 3 som fått dessa tjänster.

Kontrollmyndigheten arbetsförmedlingen har uppstått. Arbetsförmedlingen som i första hand skulle hitta o förmedla jobb är borta.

Vad meningen är med denna förändring är en gåta som jag inte lyckats hitta lösningen på i alliansens politik. Men det finns som jag påstått länge en dold agenda. Men om det i denna kan ge en låglöneklass genom att arbetsförmedlingen blir en kontrollmyndighet och låser in långtidsarbetslösa i tid är jag väldigt undrande över. Alliansens politik är annars att skapa fler arbetssökande genom att bla utförsäkra sjuka, ge usel möjlighet att klara sin ekonomi som arbetssökande, för att den vägen få så många som möjligt att arbeta för så låg lön som möjligt.

Men inlåsningen i fas 3 är en gåta, enda förklaringen jag har är att denna inlåsning och behandling ska vara en bestraffning som skrämmer arbetssökande för att hamna i fas 3. De som redan är där är livstidsfångar, ingen anställer dem oberoende av bidragsgivning till arbetsgivare.