Google

Translate blog

tisdag 7 januari 2014

Anders Borgs lustiga finanspolitik vilken inte fungerar helt på snabbast möjliga vis för fortsatt segregation av arbetssökande o sjuka om vi inte har inflation.Citat: Riksbankens mål är att hålla inflationen runt två procent men Sverige har knappt någon inflation just nu. --- I dag är den svenska a-kassan en av Europas sämsta tack vare Anders Borg. Och vi vet alla vad regeringen Reinfeldt har gjort med sjukförsäkringen. I stället har vi fått skattesänkningar och nej, de verkar vi inte ha lagt på att amortera, utan på att konsumera.

Man kan tycka vad man vill om n­edmonteringen av a-kassan och sjukförsäkringen, men ja, det förändrar spelreglerna för hela samhället. Slut citat.

Säkert är det en missräkning för Anders Borg att inflationen är nästan noll. Detta gör att försämringen ekonomiskt för sjuka o arbetssökande med a-kassa inte går lika regelbundet som tänkt. Två procent försämring av köpkraften för sjuka o arbetssökande per år hade ju gett snabbare segregation och utanförskap än nu.

Försämringen av a-kassa och sjukpenning ska ju fortsätta per automatik utan att alliansen gör något. Att göra mer än de redan gjort kan uppmärksammas som negativt. 

Om de sänker ersättningen etc. Nej, försämringens fortsatta segregation ska ske i tysthet, självklart med hjälp av ytterligare jobbskatteavdrag, då årliga fackliga avtalslönehöjningar ger för liten effekt i ekonomisk segregation av arbetslösa o sjuka.

Spänningen är dock stor på vad för slags elände alliansen planerar för att ytterligare försämra för arbetssökande och sjuka nästa mandatperiod. Troligen kommer som jag ser det fjortondagarsrapporter av jobbsökerirapporter att bli nästa steg när datorresurserna klarar av detta. 

Då kan även några hundra kontrollanter till anställas för att kontrollera arbetssökande.