Google

Translate blog

onsdag 15 januari 2014

Fredrik Reinfeldts syn på medmänniskan är katastrofal, Jan Björklunds syn i detta fall rätt sund, visst är det socialtjänsten som ska hjälpa o fungera, samhällets problem ska vi gemensamt lösa genom skattemedel. Men i detta fall är vi låsta i handlingshänseende genom vårt EU-medlemskap.



Att ge något till de svaga i samhället. De som inget har eller har brist på något är kristendomsbudskapets kärna t i första hand. Att hjälpa de svaga, de sjuka och arbetslösa m.fl. till ett bättre liv.

Något vår regering inte ser som av vikt utan här gäller ”hjälp dig själv eller gå under”.
Vi såg vad partiledarna sa om att ge till tiggare. Fredrik Reinfeldt ansåg det var hans ensak om vad han gjorde med sina pengar. Det lyser förakt rakt igenom för det som det här handlade om.

Citat: Vad jag gör med mina pengar det tycker jag är privat, säger Fredrik Reinfeldt till SvD. ---- Alla de rödgröna partiledarna säger att de ger till tiggare ibland --- i alliansen är givandet mer delat. Annie Lööf (C) och Göran Hägglund (KD) säger att de ger pengar till tiggare ibland. Jan Björklund (FP) säger nej och Fredrik Reinfeldt (M) vägrar svara på frågan. Slut citat.

SD säger nej. Så det är ärliga svar på om de ger eller inte.

Citat: Jan Björklund förklarar sitt nej med att han tycker socialtjänsten ska kunna sköta det. Slut citat.

Jo, det är ok, visst ska det allmänna sköta ting likt detta och inte vanliga privatpersoner.

Citat: Det är viktigt att EU för en tillväxtpolitik också i Rumänien och Bulgarien så att människor kan föra ett anständigt liv där de bor snarare än att de ska åka till andra länder för att tigga, säger Fredrik Reinfeldt (M) till SvD. Slut citat.

Visst, helt rätt, men vad ska vi göra under tiden? Som det ser ut i framtiden kan vi få ett tiggarSverige här med om Fredrik Reinfeldt får fortsätta. Arbetslöshetsersättningen genom arbetslöshetsförsäkringen urholkas år för år.

Hur lågt har alliansen tänkt sig den ska bli innan den är på den nivå alliansen garanterat har fastställt som ”rätt nivå” i sin dolda agenda?

Ingen har ställt den frågan och vad svaret blir är säkert tystnad.

Men så länge tiggarna genom EU medlemskapet har rätt att komma hit och tigga och socialtjänstens regler är att om de söker hjälp är enda hjälpen en enkelbiljett tillbaks, vad ska vi då göra?

Som Fredrik Reinfeldt, vägra hjälpa med egna medel eller hjälpa ibland?

Vi måste ta ansvar då vi som nation varit så dumma att vi gått med i EU och därmed tiggarstråken är lagliga, just genom vårt EU-medlemskap.