Google

Translate blog

måndag 20 januari 2014

Annie Lööf försöker visa att alla i alliansen är för att riskkapitalister tjänar pengar på vård o skola och försvinner med våra skattepengar till skatteparadis.Citat: Centerns partiledare Annie Lööf anklagar Allianskollegorna Borg och Björklund för att ha vänt kappan efter vinden.

Hon anser att de går V-ledaren Sjöstedts ärenden i frågan om riskkapitalister som ägare inom välfärden.

– Det är populistiskt, säger hon i SvD.  -- Centerledaren säger att partiet inte kommer att ändra sin syn på vinster inom välfärden och menar att det är att ”välja den enkla vägen och förbjuda vissa saker”. Slut citat.

Nog är Annie Lööf här mer ärlig än Folkpartiets o Moderaternas ledare. Visst försöker de tillfälligt få väljare genom att påstå att de inte önskar riskkapitalister att tjäna pengar på vård, omsorg och skola.

Men glöm inte att dessa uttalanden ovan av Björklund mfl  är komna efter att John Bauer gymnasiet gick i konkurs.

Det var valfläsk att locka väljare på vänsterkanten att stötta alliansen om de sa nej till vinster inom välfärden. Vi har sett att vinster i välfärden är ett sätt att minska densamma och istället ge pengar till riskkapitalister. Politiken som ska skapa ett segregat samhälle ska ses som påtvingat på grund av brist på reformutrymme. Ett utrymme som alliansen medvetet tar bort genom ex. senaste tilltaget att låna pengar för att sänka skatten genom ett femte jobbskatteavdrag.

Syftet är att då kan inte en ev. rödgrön regering efter valet hjälpa de segregerade långtidsarbetslösa eller utförsäkrade till en bättre ekonomi, utan att låna än mer eller höja skatterna. Att höja skatter eller låna än mer skulle få katastrofala följder för de rödgrönas popularitet.

Moderaterna sa innan valet 2010 att de behövde en mandatperiod till för att omforma Sverige och förhindra att arbetssökande kunde få en inflationsskyddad försäkring eller höjd a-kassa.

Nu är vi där. Ett samhälle där arbetssökande ska ses som bidragstagare och därmed ska de segregeras ekonomiskt, hur lågt vet vi ännu inte, detta döljer alliansen.
Men Annie Lööf vågar säga det vi alla vet, att uttalandet om stopp för riskkapitalister att tjäna pengar på svensk välfärd betald av svenska skattemedel är en bluff och enbart uttalanden för att tjäna politiska poäng till valet 2014.

En röst på Annie Lööf ger ingen förändring av alliansens politik men hon kan dra politiska vinster av sitt uttalande, då hon ärligt säger sanningen bakom Anders Borgs och Jan Björklunds valpropaganda vilka är enbart bluff o båg.

Vad Göran Hägglund säger är inget alls verkar det som, han ser det nog som att ”tala är silver, tiga är guld” i denna fråga, så kan han vända kappan efter vinden utefter vad som sker framåt valet.