Google

Translate blog

fredag 24 januari 2014

Alliansens politiker har tunnelseende. De ser bara ett alternativ och hur resultatet av detta blir är betydelselöst, det finns inga alternativ enligt dem.Citat: Borgerliga politiker och debattörer tror på riktigt att deras åsikter, deras klassperspektiv, är något objektivt, grundat i sakliga överväganden och kompetens. --- Vänstern ges inte ens rätten till en ­annan åsikt, eller ett annat perspektiv, den har helt enkelt fel. Slut citat.

När man läser ovanstående är det nästan så man börjar fundera i sekttänkande. Alla andra har fel, bara jag har rätt, så kan man se borgerliga politikers tänkande och ser man i sekttänkande kan man även se att det finns ett mantra.

Mantrat som tystnat något men som ropats ut i alla möjliga och omöjliga sammanhang genom två mandatperioder på svar på frågor av alla slag. ”Arbetslinjen” är mantrat. 
Detta mantras betydelse har alliansen inte förklarat. Men det har för många setts som motsats till bidragslinjen vilken i sig ska tolkas som att inte ge ett öre i förbättrad standard för de arbetslösa och sjuka.

”Arbetslinjen” ska dock enligt mig ses som arbetssökarlinjen då den inneburit att sjuka ska vara till arbetsmarknadens förfogande och inte sjukskrivna.

Att människor långt från arbete ska förvaras i fas 3 och tjänas pengar på av anordnare som får 5000 kr skattefritt per fas 3are och månad  för förvaring eller utnyttjande av dessa för ordinarie arbetsuppgifter.

Detta var ”det nya arbetarpartiets” politik.

Moderaternas nya högerpolitik i vår tid. Resultatet ser vi idag och en del röstberättigade har drabbats av den negativt fastän de var friska och hade arbete när de röstade på alliansens politik, därför ökar inte längre populariteten av alliansens politik, fast de fortsätter med sina segregationsskapande jobbskatteavdrag.