Google

Translate blog

måndag 27 januari 2014

Andra saker måste prioriteras än skolan säger Moderaterna nya jobbskatteavdrag och fortsatt ekonomisk segregering av arbetslösa och sjuka prioriteras i första hand. Borg har dock sagt att om skattehöjningar av något slag görs går pengarna till skolan.Citat: Folkpartiet vill att skolan ska bli statlig. Men nu säger allianskamraterna i Moderaterna nej. ”Andra saker måste prioriteras”, skriver Moderaternas utbildningspolitiska talesperson Tomas Tobé på DN Debatt. Slut citat.

Här fortsätter inslaget med att det är andra ting för skolan som måste prioriteras. Vad är inte utsagt men om det är skolan är det säkert fortsatt segregation genom privatisering av skolorna.

Jag tvekar dock om detta. Sanningen är troligen att skolan inte får röras för mycket då det kostar och statens finanser i första hand under ytterligare en tid ska gå till skattesänkningar och jobbskatteavdrag för att skattetrycket ska ner på samma nivå som medelskatten i EU.

I detta ligger fortsatt ekonomisk segregation av arbetslösas genom än mer försämrad ersättning från arbetslöshetsförsäkringen. Fler utförsäkrade inom sjukförsäkringen för att få fler arbetssökande.

Målet - som vi tidigare fått veta - är att en låglöneklass ska bildas.