Google

Translate blog

lördag 1 februari 2014

Utanförskap i Alliansens värld är icke aktiva arbetssökande. Vi andra ser utanförskap i alla de som inte kan leva på sin ekonomi. I dagarna har Lööf gjort totalt bort sitt Centerparti igen.Citat: Utanförskapet har inte minskat sedan den nuvarande ­regeringen tog makten. Ett totalt misslyckande, tycker oppositionen och facket. --- I augusti 2006, före valet, räknades 1 582 760 personer till utanförskapet. Sju år senare var motsvarande siffra 1 601 627. Således nästan 19 000 fler.

--- De sjukskrivnas och förtidspensionerades andel har minskat – från att utgöra knappt hälften av utanförskapet till drygt 30 procent. I stället är det fler som nu är arbetslösa eller i arbetsmarknadsåtgärder. --- LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson beskriver siffrorna som ett hårt slag för regeringen.

– Deras politik har misslyckats helt och hållet. Metoden att med hugg och slag mot sjuka och arbetslösa få dessa grupper i arbete har bara lett till större otrygghet. Slut citat.

Jag kan inte se att en otrygg ekonomi och att sjuka ska utförsäkras innebär minskat utanförskap. Alliansens begrepp utanförskap innebär i deras ”arbetslinje” att ekonomisk trygghet inte har med utanförskap att göra. Enbart att sjuka och förtidspensionerade numera får leva på socialbidrag och att de ska vara till arbetsmarknadens förfogande är viktigt. Är de detta är de inte i utanförskap om de så svälter, enligt alliansen.

Arbetssökande är brutet utanförskap, att det sedan inte leder till arbete betyder inget, då alliansen enbart ser att arbetssökande är målet i den så kallade arbetslinjens världsåskådning.

Men hur många förstår detta av de som är friska och har mutats med jobbskatteavdrag på sina trygga anställningar? Få, mycket få! Alliansen stöttas av otroligt många svenskar - fast de behandlar sjuka o arbetslösa som skit!

Åter måste följande upprepas till leda. A-kassan är på samma nivå idag som 2002. Minus 15 % för de som mest behöver en förstärkt ekonomi, de långtidsarbetslösa. Skatten är densamma på a-kassan som 2006 - inga jobbskatteavdrag på detta - även om många i fas 3 gör ordinarie arbetsuppgifter på sin anordnares arbetsplats.

Istället får anordnaren ett bidrag av staten, på 5000 kr skattefritt i månaden för varje fas 3are de sysselsätter med ordinarie arbetsuppgifter på arbetsplatsen, eller enbart förvarar denne på en stol vid ett bord, 9 timmar varje vardag.

Grymheten bakom att utförsäkra sjuka behöver inte nämnas, den vet vi.
I dagarna har vi sett att Lööf fortsätter att minska i populariteten och därmed Centerpartiets , en  minskning som varit sedan nya partiprogrammet och förslagen i detta om fri invandring och månggifte.


citat: Citat: Centerpartiet inleder valåret med en rekordlåg opinionssiffra. Enligt DN/Ipsos januarimätning stöds partiet bara av 3,1 procent av väljarna – partiets sämsta notering sedan mätningarna inleddes för 35 år sedan. Slut citat.

Hur uttalandet från henne att Löfven går hand i hand med Åkesson kommer att tas emot får vi se. Det blir knappast positivt för varken Centerpartiet eller Lööf.

Hon säger följande dumheter. Citat: – Stefan Löfven ransonerar solidariteten och säger att den bara räcker till dem med svenskt pass. Facken ska ges vetorätt på vem som ska få komma hit, sade Lööf.

– Med Jimmie Åkesson i den ena handen och Jonas Sjöstedt i den andra vandrar Stefan Löfven in i 2014 års valrörelse. Slut citat.

Med detta visar hon åter att hon förespråkar fri arbetskraftsinvandring och att det gör att än fler som lever i Sverige idag blir arbetslösa bryr hon sig inte om. Inte heller att det resulterar i slavliknande förhållande för många av arbetsinvandrarna likt bärplockare, byggnadsarbetare mfl som får jobba långa dagar sju dagar i veckan och ibland luras på en usel lön ingen kan leva på. 

Tror någon vettig människa att Lööf är partiledare efter valet 2014? Knappast hon har skadat Centerpartiet otroligt med sin naivitet.