Google

Translate blog

tisdag 11 februari 2014

Vid fortsatt alliansregering efter 2014 lovar Anders Borg att inga förbättringar ska göras i a-kassan utan den ska fortsatt minska i värde i kronor och köpkraft.



Citat: – Ska vi genomföra reformer under en period då tillväxten stärks, då får vi ta det genom utgiftsbegränsningar och intäktsförstärkningar, sade Borg.

Det kan till och med bli tal om att höja skatten.

– Vi är beredda att höja skatten, men bara för att klara utbildningssatsningar, sade han. Slut citat.

Rakt och tydligt utan att förstå hånet i orden och hur det drabbar den arbetslösa eller utförsäkrade säger han klart att inga skattehöjningar ska göras för att förbättra livsvillkoren för arbetslösa!

Det kan aldrig upprepas nog. A-kassan ligger i kronor samma nivå idag som 2002. Skattetrycket är minst lika högt som då - inga jobbskatteavdrag här inte - inte ens för de i fas 3 som gör riktiga arbeten, men inte får annat i betalning än a-kassa eller socialbidrag. Enbart de som tar emot de arbetslösa får - utöver arbetskraften - 5000 kr skattefritt, för besväret att utnyttja gratis arbetskraft eller enbart förvaring av människor.

A-kassan är inte heller inflationsskyddad och har även för de mest behövande, de långtidsarbetslösa, sänkts med 15 %.

”Det ska löna sig att arbeta” sägs det, och att den som arbetar ska ha en lön. Men detta gäller inte de arbetande i fas 3!

Fas 3 är en skam för det svenska samhället och därför hemlighålls anordnarna av arbetsförmedlingen. Deltagarna tiger av rädsla för repressalier i form av att kastas ut och mista all form av ekonomi.

 

Citat: Vi kräver att regeringen avskaffar Fas 3, skriver bland andra Valter Mutt (MP).

En majoritet i riksdagen har slutit upp bakom vårt krav – något som minoritetsministären Reinfeldt dock hittills ignorerat. Den som utförsäkras från sjuk- och arbetslöshetsförsäkring riskerar därför alltjämt att hamna i Fas 3, som med sina 34 000 personer i dag är Sveriges största arbetsgivare.

För människorna i Fas 3 står inga andra alternativ till buds. I valfrihetens Sverige byggs system upp som saknar valfrihet, och vi får arbetande fattiga som inte kan försörja sig på sin lön. Slut citat.

2011 beslöt riksdagen att fas 3 skulle stoppas men regeringen bara hånlog och ändrade namnet på idiotin, till sysselsättningsfasen, sedan såg de det som att fas 3 var borta…

Detta är alliansens Sverige och med denna politik ser de själva det som att de har lyckats och att de bör få mandat att fortsätta att regera och att  förstöra människors framtidstro och liv!