Google

Translate blog

torsdag 13 februari 2014

Alliansen bluffar med arbetslöshetsstatistiken och skapar en låglöneklass. Vägen dit är ekonomisk segregation och utanförskapande.Citat: Alliansen vill dölja massarbetslösheten och det gör de genom att siffertrixa med det rättslösa, obetalda tvångsarbete som kallas Fas 3, eller ”sysselsättningsfasen”. Den stadigt växande gruppen långtidsarbetslösa i Fas 3 räknas inte in i statistiken över arbetslösa trots att de är fler än vad Sveriges största företag har anställda. Slut citat.

Människor som är sysselsatta på heltid med arbetsuppgifter är de som placerats hos en anordnare av fas 3. Denne anordnare får 5000 kr skattefritt i månaden i bidrag för varje långtidsarbetslös de förvarar för att arbeta för denne. Men den sysselsatte som inte ses som arbetslös i statistiken får ingen lön utan ska arbeta med en a-kassa som legat still i kronor minus 15 % sedan 2002. Utöver det får denne inget jobbskatteavdrag. Att då påstå att ”det ska löna sig att arbeta” är en lögn från alliansen.

Som fas 3are kontrolleras du hårdare o hårdare, dina jobbsökerier ska redovisas, ingen hjälp för jobb får du av arbetsförmedlingen och vill du ha en utbildning ska denna först godkännas av en arbetsgivare som garanterar dig arbete direkt efter detta.

Blir du sjuk gäller följande. Citat: Blir du sjuk som arbetslös eller Fas 3-anställd måste du anmäla din sjukdom till tre instanser: din Fas 3-givare, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.

Hur mycket orkar en sjuk? När du får hem sjukblanketten så frågas det där om vilka sysslor du hade om du inte skulle ha sjukskrivit dig. Det betyder att din sjukdom kan ifrågasättas som frånvaro-orsak. Så är det inte riktigt om du har ett vanligt jobb och bra kontakt med din arbetsgivare.

Hela den här jakten på människor i svåra livssituationer är motbjudande. Det är hjälp till ett bättre liv man vill ha när man kommer till utförsäkringarnas land – definitivt inte bara registreringar och kontroll. Slut citat.

Fredrik Reinfeldt och co, tycker ni att era skrik i ”arbetslinjens” namn är något ni kan vara stolta över i framtiden?! Om så är ni inget annat än dumma!

Men jag påstår att ni har en dold agenda som ni arbetar efter och som vi ännu inte sett. Det enda vi sett hittills är resultatet på väg i denna agenda mot målet låga löner m.m. och det utanförskap och segregation ni skapar genom att ekonomiskt försvaga arbetssökande och sjuka!