Google

Translate blog

söndag 16 februari 2014

Max försök att påverka sina anställda för egen räkning har säkert alltid förekommit i företag. Värst var och är det på arbetsplatser där inga kollektivavtal finns. Media ser här möjlighet att skrämma anställda från att rösta på de rödgröna.Ungdomar som är politiskt okunniga eller ointresserade tror säkert på sina arbetsgivare när de hotar med att ”lägga ner” om det blir regeringsskifte.

När det gäller Max fanns denna kedja innan momsförändringen på snabbmatskedjorna. Hur många köpte inte mat här och fick den till den billigare momsen genom att påstå sig ta den med sig och så gick man ut o satte sig i bilen eller på en bänk utanför lokalen. Se på pizzeriorna, hur många äter på dem och hur många tar maten med sig? Flertalet tar den med sig.

Citat: Hamburgerkedjan Max verkar minst lika orolig. I ett internt meddelande påstod de att en valseger för S och V skulle innebära en fullständig katastrof.

Minskningen av arbetsgivaravgifter och restaurangmomsen har bidragit till deras rekordvinster. Under 2012 kunde bolaget göra en utdelning på 100 miljoner till de fyra ägarna. Slut citat.

Det låter som om Max ligger nära konkurs och bönar och ber att deras anställda, som i många fall är anställda med nystartsjobb eller särskilt anställningsstöd, ska rösta för en fortsatt allianspolitik för att inte riskera avsked. Trams så det förslår men något arbetsgivare i alla tider gjort på mindre arbetsplatser.

Hot brukar gå hem där okunskap råder.

Självklart stöder alliansen ofoget. Kan fler göra samma sak som Max och uppmärksammas detta tillräckligt i media kan en bluff bli en sanning och många ungdomar kommer att stötta sin arbetsgivares politiska uppfattning för att maximera sin vinstmöjlighet på sin firma med bidragsanställningar. Konstigt att inte några går ut och hotar med nedläggning om fas 3 tas bort.

Här gör vissa allianspolitiker bort sig.

Citat: ”Väl värt att stödja”

- Som före detta norrbottning uppskattar man Max hamburgare för deras smak och politiskt för deras engagemang för att ge många funktionsnedsatta arbete. Det är väl värt att stödja, säger Beckman.

Även Cuf-ledaren Hanna Wagenius stödåt i går på Max. "Om någon undrar: Det var gott", skrev hon på Facebook efteråt. Slut citat.

Men funktionshindrades anställningar betalas nästan helt med statliga medel så detta är trams och inga förslag från de rödgröna, är av slaget att funktionshindrades bidragslön ska bort.

Till slut några konkreta aktuella fakta om den sänkta restaurangmomsen.

Citat: En sänkt skatt kan förväntas leda till lägre priser vilket ökar omsättningen. Rapporten finner att så också verkar ha skett sedan momssänkningen 2011. Men om detta i sin tur lett till ökad arbetsmängd, antingen i form av ökat antal arbetade timmar (t ex övertid) eller nyanställning, är svårare att visa. Slut citat.