Google

Translate blog

måndag 17 februari 2014

Carl B Hamilton med ny bluffpropaganda om välfärden.
Citat: Alliansregeringen har sedan 2006 klarat av att både ge hushållen mer kvar i plånboken, stärka svensk konkurrenskraft och samtidigt öka - sic! - den skattefinansierade välfärden. När andra länder i Europa har fått skära ner på privat och offentlig välfärden har vi i Sverige kunnat göra nya satsningar. Resurserna till den offentliga välfärden har ökat med ca 60 miljarder kronor (rensat för inflationen) sedan 2006 tack vare att ekonomin - skattebasen! - vuxit.

Detta hatar Socialdemokraterna att kännas vid. De vill hitta motiv för stora skattehöjningar utan att koppla ihop dem med a-kassan och andra bidrag; den växande skattebasen gör det nämligen inte trovärdigt att motivera skattehöjningarna med att alliansregeringens skattepolitik medför minskade resurser till välfärden.

Välfärdsbluff så det osar från CARL B HAMILTON, ekonomisk-politisk talesperson och riksdagsledamot. Läs och förundras över ordvalet i citatet. Motsägelsefullt så det är förvånande att han inte läser igenom sina uttalanden innan de  publiceras.  

De arbetslösa har fått det betydligt sämre sedan alliansen kom till makten!

Men fortfarande påstår Carl B Hamilton återigen att välfärden ”förbättrats” och att inkomstklyftorna minskat. Inkomstklyftorna har han tidigare debatterat om just så.

Precis som då bluffar han igen men tror troligen på det han säger. Men kontentan av vad han säger är att a-kassans storlek inte har med välfärd att göra utan att en höjning av denna minskar välfärden. Med det menar han att då blir det mindre pengar för nya jobbskatteavdrag.

Arbetslösas a-kasseersättning ligger still i kronor räknat sedan 2002 minus 15 % för de mest utsatta, de långtidsarbetslösa. Ersättningen minskar även per automatik år för år genom avgiftshöjningar och inflation. Att arbeta för en anordnare som utöver arbetskraften får 5000 kr i bidrag skattefritt för arbetaren i fas 3, innebär inte att fas 3aren likt andra arbetande får något jobbskatteavdrag.

Detta kallar Carl B Hamilton att värna om välfärden!

Att alliansen lånat till det femte jobbskatteavdraget och utan bevis påstår att alla dessa avdrag skapat arbete utan att med en enda siffra eller teori bevisa detta är även det utmärkande för Carl B Hamiltons agenda.

Att sedan vård, omsorg och välfärd blir allt sämre för de som inte kan betala ur egen ficka nämns inte.

Istället påstår han att välfärden blir ”sämre” om de rödgröna får makten och höjer skatten, för att alla ska få en bättre ekonomi och skolan, omsorgen och vården ska gälla alla och dessutom fungera, vilket det inte gör nu.

Det är högerpropaganda av ett slag som funnits i alla tider.

Omformning tillbaks till ett samhälle där kapital och pengar sorterar människor i vilka som ska få bra skola, bra vård och bra omsorg…