Google

Translate blog

onsdag 19 februari 2014

Per Åsling gynnar sig själv genom att använda insideskontakter för egen vinning. Skillnaden mellan borgerliga och rödgröna politiker är skatten och avvägningen av denna för att förändra människors levnadsmöjligheter.Citat: Riksdagsledamoten Per Åsling, C, har fått staten att satsa skattepengar i flera företag som han själv varit med och grundat.

Det avslöjar Dagens industri

– Jag tycker inte att det finns några intressekonflikter, säger Åsling

--- Enligt Di var han en av arkitekterna bakom det statliga riskkapitalbolaget Inlandsinnovation där staten har satsat 2 miljarder kronor på riskkapital till Norrlands inland. Slut citat.

Per Åsling har använt sitt kontaktnät som politiker för att få staten att satsa i sina riskkapitalföretag.

Säkert något många politiker gjort och gör. Varför blir en människa politiker? Det finns två skäl. Antingen för att gynna sig själv och sina likar genom att få mer över i plånboken efter skatt och att få möjlighet till välbetalda, intressanta, trygga arbeten med bra pensioner och så naturligtvis maktkänslan. Att veta att man kan påverka. Borgerliga politiker.

Andra skälet, vilket är vanligt bland rödgröna politiker. Men visst kan även dessa utnyttja sina kontakter för egen vinning och maktanspråk. Men de vill påverka till ett samhälle med bra välfärd för alla.

Bästa möjliga vård för alla. Bra skola och trygga försäkringar vid arbetslöshet och sjukdom. Motsatsen till borgerliga politiker, vilka anser att människan kan klara sig själv och ska göra detta bäst de kan!

Historien har visat att så är omöjligt! Det skapar enbart ett klassamhälle av ”vi och dom” precis som det alliansen skapat efter bästa förmåga.

Sista skillnaden mellan borgerliga och rödgröna politiker är att de borgerligas mål alltid är och alltid varit så lågt skattetryck som möjligt utan att det får svenska folket att rösta bort dem när de upptäcker att lägre skatt innebär mer orättvisor och utsållning av människor i samhället. Att vård o skola blir sämre och trygghetssystemen urholkas.

De rödgröna som ser ett värde i alla människor och trygghetssystemen, vård för alla och skola för alla på lika villkor kan däremot öka skatten för att uppnå detta. Deras dilemma är att inte höja skatten så mycket att det får människor att rösta på borgerliga skattesänkare igen.