Google

Translate blog

tisdag 25 februari 2014

Barnsliga och omogna panikåtgärder av Moderaterna inför valet redan nu. Skrämselattacker mot ungdomar för att stoppa en mänskligare politik.Citat: Moderaternas Kristoffer Tamsons att unga anställda kan drabbas av Socialdemokraternas förslag att "chockhöja" arbetsgivaravgiften för alla anställda som är yngre än 25 år.

--- Jens Sjöström (S), gruppledare i sjukvårdsstyrelsen södra tycker att brevet är direkt osmakligt.

– Det är direkt osmakligt. I stället för att ta politiskt ansvar för vårdkrisen försöker Moderaterna skrämma unga människor med tomma hot, säger han till Metro. Slut citat.

Man häpnar hur dessa moderater, troligen med Filippa Reinfeldt i spetsen för skrämselpropagandan, försöker få politiskt ointresserade ungdomar att tro att arbetsgivaravgiften är betydelsefull för arbete inom sjukvården.

Hur kan en regim som utan förbarmande lånar till att sänka skatten till  ett femte jobbskatteavdrag få normalt funtade människor att tro att de blir arbetslösa på grund av en högre arbetsgivaravgift? En arbetsgivaravgift som varit betydligt högre bakåt i tiden och då i ett Sverige där vi hade en fungerande vård och omsorg.

Att med så fula knep påstå att vården faller med att arbetsgivaravgiften höjs samtidigt som man utan hänsyn sänkt skatten med ett femte jobbskatteavdrag med lånade pengar är omogen politik.

UT med moderaterna för all framtid i svensk politik!

De har förstört välfärd för alla. De har utan hänsyn till människorna omformat arbetsförmedlingen till en kontrollstation av arbetslösas rätt till ersättning vid arbetslöshet istället för att förmedla arbeten mellan arbetsgivare och arbetslös!

De har sänkt a-kassan till skamnivå. Utförsäkrat sjuka till att istället vara sjuka socialbidragstagare. Avreglerat vård, skola och omsorg mm. Låtit riskkapitalbolag tjäna pengar på sjuka och utsatta genom våra skattepengar!

Sänkt skatten enbart för de med arbete med fem jobbskatteavdrag. Det senaste med lånade pengar.

Idag finns inte pengar till en vård av hög kvalitet för alla. Sjukvårdsköerna ökar och det fodras att en allvarligt sjuk kan betala med eget kapital för att få vård innan det kan vara försent.

Misskötseln med offentliga medel kan göras lång.

Att då påstå att de få som fått arbete inom Stockholms landsting riskerar att förlora jobben vid regeringsskifte, är mycket fula tag. Istället borde dessa förbannade avregleringar och jobbskatteavdragspengar gått till vården så den inte blivit så usel som den är nu.

Uttalandet ovan från moderaterna skulle i ett samhälle med civilkurage resulterat i att dessa politiker kastades ut ur sjukvårdsstyrelsen i Stockholm omedelbart. 

Demonstrationer borde anstiftats för dåruttalandet om människor förstod vilken politik dessa allianspolitiker fört under de senaste åren, med nedskärningar inom alla områden för att kunna sänka skatten för utvalda grupper.

Högerpartier har i alla tider inte haft annat för ögonen än skattesänkningar. Så även nu, där man går så långt att man för att sänka skatten lånar pengar till detta när sjukvården kollapsar mer o mer och sorterar ut vilka som kan få vård i tid!


Citat: Samtidigt som debatten rasar i sociala medier så fortsätter Stockholms läns landstings högst ansvariga politiker, sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt, att tacka nej till intervjuer. Slut citat.

Fegt Filippa, fegt, mycket fegt!