Google

Translate blog

torsdag 27 februari 2014

Fördomar och myter - plus skrönor - ligger i det alliansen kallar ”arbetslinje” och i deras fulla ideologi.



Genom detta fördomsskapande har de fått mandat att sänka ersättningen i arbetslöshetsersättningen, utförsäkra sjuka från sjukförsäkringen och omforma arbetsförmedlingen till ett kontrollorgan istället för en arbetsförmedling.

I detta har idén om att ”sjuka är lata och arbetslösa och inte söker arbete” funnits som agenda. Därför har det på fullt allvar påståtts att fler kommer i arbete om a-kassan sänks i värde.

Hur arbetsgivare genom detta eller genom jobbskatteavdrag skulle få behov av fler arbetstagare är däremot inget som förklarats utan enbart påstås.

Vi ser idag att arbetslösheten inte sjunkit med en politik av detta slag, istället har långtidsarbetslösheten ökat. Totalt fiasko blev det därför av alliansens ideologi om hur arbetsmarknaden fungerar och de som drabbats är arbetssökande och sjuka.

Avregleringens idioti behöver vi inte ta upp, vi har läst om vårdskandaler, tågelände, apotekskrångel m.m. dagligen nu sedan eländet kom.

Även om invandrare sprids det myter, senast följande.

Citat: Som ett led i att förbättra integrationen vill regeringen att nyanlända invandrare som tackar nej till jobb ska bli av med sitt etableringsstöd.

Det kanske låter rimligt i dessa arbetslöshetens dagar, men hur många personer gäller det egentligen?

Etableringsstöd uppbärs bara av 10–15 procent av de nyanlända, och arbetsförmedlingen har redan påpekat att bara ett fåtal av dessa någonsin tackar nej till ett jobb som de erbjuds.

Regeringens nya förslag riskerar därmed att placera sig i facket ”Myter om invandrare”, något som endast gynnar högerkrafter och alliansens stödparti Sverigedemokraterna. Slut citat.

Mytbildningen för att skapa ett ”vi och dom” samhälle är ett starkt kännetecken i alliansens politik. Målet för politiken - vilket vi ännu inte nått - är ett låglönesamhälle.

För ett tag sedan erkände vissa i alliansen denna dolda agenda.

Vi är starkt på väg, målet finns i horisonten och jag tror dessa allianstokar kan vända utvecklingen idag där oppositionen leder valligan  och genom myter och fördomsspridande och löfte om ett ytterligare jobbskatteavdrag kan sitta kvar fyra år till, tyvärr för arbetslösa, sjuka och alla andra som inte räknas i det nya Sverige.