Google

Translate blog

lördag 15 mars 2014

Fas 3 är alliansens stolthet, här hjälper ingen kritik utifrån, fas 3 ska vara motorn i alliansens arbetsmarknadspolitik. Fas 3 är så skambelagt att till och med anordnare av fas 3 platser är hemliga.Arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson (M) säger stolt: fas 3 är en stor utmaning. Sedan riksdagen röstade för att anvisningarna till fas 3 skulle stoppas har regeringen gjort flera förändringar --- – Vi har vässat insatserna, satsat på utbildning och förstärkt anställningsstöden. Det handlar om att rusta och matcha, men fler arbets­givare behöver också anställa med de stöd som finns. Slut citat.

Här erkänner hon utan förbarmande att riksdagen röstade för att inga fler skulle komma in i fas 3. Beslutet togs i majoritet. Men alliansen brydde sig inte om ett demoratiskt taget beslut utan fortsatte med att ta in fler i fas 3.

Resultat, fler i fas 3 idag än när beslutet togs! Utbildning, vilket hon påtalar, kan en fas 3are få enbart om det är kort utbildning och finns i arbetsförmedlingens portfölj av ett fåtal utbildningar, och den som ska utbildas har en garanterad arbetsgivare som sedan anställer denne med något bidrag, som nystartsjobb eller särskilt anställningsstöd.

Övriga får inte chansa på en utbildning. Någon ”rustning och matchning” av jobb från arbetsförmedlingen finns inte för en fas 3are, enbart kontroll av att denne söker arbeten. Hur och på vilket sätt - oftast meningslöst sökande - är betydelselöst, bara denne visar att den söker.

Så uttalandet ovan ursäktar inte att fas 3 finns kvar utan är bara en bekräftelse på meningslösheten.


Citat: Rekordmånga är inskrivna i Fas 3 – trots att åtgärden skulle skrotas.

--- – Fas 3 är en passiv åtgärd där man kommer längre och längre ifrån arbetsmarknaden, säger han. Slut citat.

Ovanstående är sagt av en av de som tog det demokratiska beslutet att stoppa anvisningarna till fas 3, Stefan Löfven. Nu ser vi hur rätt detta beslut i riksdagen var - men alliansen fortsätter stolt berätta hur bra de anser fas 3 är!

De tror även att fas 3are trivs med sin usla ersättning, när de får arbeta gratis i åtgärden utan jobbskatteavdrag och ofta med socialbidrag som enda inkomst!

Alliansen förstår inte hur usel människosyn som ligger bakom beslutet om fas 3. Men fas 3 är en skam, inte bara för den arbetslösa, utan även för anordnare av fas 3 platser, vilka är så skambelagda att anordnarna är hemliga och fas 3are inte vill säga till media vem de är hos för att inte riskera att hamna hos en hårdare anordnare än de redan har.