Google

Translate blog

söndag 16 mars 2014

Skrämselpropagandan av alliansen för skattehöjningar förändrad till att nu blir det skattehöjningar. Dubbla tungor talar finansminister Borg med. Besvikelsen stor i alliansen att femte jobbskatteavdraget inte blev en valfråga.Alliansen skrek för full hals ut att ”om ett regeringsskifte kommer 2014 blir det stora skattehöjningar och dessa går till att förbättra för arbetslösa” exempelvis, som inte fått en enda krona i förbättring sedan 2002 minus 15 % av denna usla ersättning, minus inflation. ”Detta är ett hån mot jobbskatteavdragen och arbetslinjen” skrek alliansen så fradgan stod runt deras ansikten! Men likväl minskade stödet för deras politik.

Nu vill de istället höja skatterna för tobak, sprit och bensin för att kanske använda något till skolan, vilket fick en kritik utan historiskt motstycke i vårt land för ett tag sedan. OM pengar tas till detta i verkligheten eller blir första steget mot ett ytterligare jobbskatteavdrag, vilket utlovats snarast möjligt, vet vi utanför makteliten inte. Men till förbättrad a-kassa går garanterat inga pengar, det lovade Anders Borg heligt för några månader sedan. Hemska tanke, att förbättra för arbetslösa och sjuka! Anders Borg såg rött bara vid påståendet att något sådant kunde ske vid ett regeringsskifte och arbetar nu med alla medel för att stoppa detta hemska…

Men även besparingar kommer i allianspolitiken.

Citat: de två besparingsförslagen i Borgs skattepaket fortsatt genuint orättvisa.

Det mest iögonenfallande är förändringen i studiemedlen.

Lånedelen ökar medan bidragsdelen minskar till en nivå den inte varit på under decennier.

--- Besparingar drabbar också samtliga myndigheter enligt osthyvelprincipen. Detta kommer efter år av nedskärningar av medlen till viktiga myndigheter, till exempel till Arbetsmiljöverket som nu ytterligare berövas delar den svaga resursökning som var planerad. Slut citat.

Lägre - som de ser det - bidrag till studenter. Låna kan de dock få för det ska ju betalas till baka och så höjer man lånedelen så färre med usel ekonomi kan studera utan större skuldsättning.

Troligen ingår även detta i flumbegreppet ”arbetslinjen”. De studenter med rika föräldrar behöver inte låna, utan kan leva på kapital.

Den fattige ska arbeta samtidigt som den studerar eller låta bli att studera om den inte önskar skulder.

Men plötsligt fick alliansen rysningar i arbetslinjekroppen och drog tillbaks förslaget och nu ska det lilla detta förslag sparade i pengar om det nu var en besparing som åsyftades och inte en ytterligare segregerring ekonomiskt av människor istället resultera i en punktskatt av alkohol och tobak.

Men besparingar behövs efter vansinnesreformen att låna till det femte jobbskatteavdraget som nu människor vänjer sig vid. Ett jobbskatteavdrag alliansen hoppades de rödgröna skulle gå till val med att lova stoppa då det gjorts med lånade pengar och som då alliansens kunde bekämpa genom att skrika ut att de rödgröna tänkte ta från de som arbetade och ge till de som inte arbetade. Men där fick de tji och säkert var inte detta väntat. En stridsfråga kom aldrig.

Arbetsmiljöverket får mindre pengar, säkert med syftet att de inte ska lägga pengar på onödiga utgifter, som i alliansens fall säkert är utredningar om fas 3 eller arbetsmarknadspolitiken i sin helhet. Istället ska de enbart göra små propagandautredningar, enkäter som ”bekräftar riktigheten” i alliansens politik m.m.

Rättning i leden är säkert meningen med besparingen vilken även bör ge lov till att entlediga obekväma personer på verket som inte är ja-sägare till vad alliansen gör och säger inom politiken.