Google

Translate blog

måndag 17 mars 2014

Fredrik Reinfeldts och Anders Borgs konstiga lösningar på arbetslöshet och allt annat är skattesänkningar - men allt visar att det är bluff.



Istället inför de nu ett tillfälligt skattesänkarstopp och uträkningen bakom detta är att då kan oppositionen ses som ”oansvarig” om de vill förbättra för de arbetslösa och sjuka. Att sedan alliansen lånat till det femte jobbskatteavdraget är enbart gjort för att ekonomin sedan inte ska räcka till för förbättringar i sjukförsäkringen eller arbetslöshetsförsäkringen vid ett ev. regeringsskifte.

Inte utan att skatten höjs för de med arbete och då skulle tramset med ”arbetslinje” och ”bidragslinje” hojtas ut från alliansens igen för att med hjälp av Sverigedemokraterna stoppa alla sådana förslag - om möjligt – i riksdagen och ha som mål att skrämma fram en borgerlig regering 2018 igen, eller en regeringskris.

Att sedan alliansen inte brydde sig om riksdagsbeslutet att stoppa anvisningar till fas 3 är i deras värld inget att orda om då det gällde arbetslösas väl och ve och möjligheter till egen försörjning.

Citat: Jobbskatteavdragen som för några månader sedan var lösningen på allt ont, inklusive vuxenakne, ska läggas på is. --- Moderaternas svängning hänger ihop med att oppositionen framgångsrikt har pekat på hur sänkt skatt urholkar välfärden i Sverige. Konflikten som mejslas ut är den om skattesänkningar mot vård, skola och omsorg. Moderaterna slår nu vilt omkring sig för att förhindra en sådan spelplan. Svårare än så är det inte. Slut citat.

Ja, alliansen har även påstått att vissa punktskatter kan höjas för att få pengar till vård o skola. Varför detta inte insågs innan lånet för det femte jobbskatteavdraget är ganska självklart, då man hade hoppats slippa en valdebatt om välfärd. Istället hade de hoppats på valdebatten om ”arbetslinjen” kontra ”bidragslinjen” som florerade i de senaste valen.

Men många svenskar har nu genomskådat alliansens politik.

Den utgår från att sänka skatter, inget annat. Att det då samtidigt kommer att uppstå en låglöneklass år slutmålet inte bara att dessa skattesänkningar är något sjuka och arbetslösa får för att ekonomiskt ska segregeras. Målet är låglöneklass. Men det ska helst inte genomskådas utan sakta genomföras i en takt så svenska folket vänjer sig.

Redan nu hörs inga större protester längre mot den sjunkande arbetslöshetsförsäkringen eller utförsäkringen av sjuka.

Media skriver sällan om detta, det som skrivs numera om det är från insändare och bloggar annars har det tystats, och svenska folket ser inte detta som problem längre. Nu är målet i första hand att tysta medias intresse för skolans och vårdens kollaps.

Ännu har vi långt kvar till att svenska folket åter blir ett solidariskt samhälle där alla betalar skatt efter bärkraft - inte efter om de har ett arbete eller ej.

Där alla får vård i tid och skolan inte segregeras utefter skola och klasstillhörighet.

Det behövs några nya generationer innan vi åter blir av med högerkrafternas egoism igen.