Google

Translate blog

tisdag 18 mars 2014

Nästa jobbskatteavdrag kommer som vallöfte vid valet 2018. Nu är alliansen skrämda av oppositionen.Citat: – Moderaterna kommer inte att driva några skattesänkningar under 2015 och 2016. Som jag ser det blir det inte aktuellt under hela mandatperioden, sa Reinfeldt. Slut citat.

Alliansen lånade pengar till ett femte jobbskatteavdrag, nu vill de höja skatter. Varför då inte slopat lånekarusellen för det femte jobbskatteavdraget, det hade kanske gett mer än punktskattehöjningar på tobak, alkohol och bensin om nu dessa skatter enligt Fredrik Reinfeldt höjs.

Att diskussionen om en höjning kommer är av rädsla för att svenska folket reagerat på skolans usla resultat och ev. vårdens segregation av sjuka i betalande och icke betalande extra i vårdköerna.

Inte trodde dessa alliansfrälsta att det skulle misstros när de nu lånat till ett femte jobbskatteavdrag och lovat de med arbete att inte höja ersättningen för sjuka och arbetslösa!

De är förvirrade nu och slår till höger o vänster. Lovar inga skattesänkningar men däremot eventuella skattehöjningar, raka motsatsen till vad de sa för några månader sedan.

Men att det snarast ska bli ett sjätte jobbskatteavdrag är även ingående i agendan. Troligen blir det vallöftet 2018 och då genomförs det oberoende av vilka konsekvenser det får i jämställdhetssträvanden ekonomiskt för sjuka och arbetslösas ekonomi jämfört med de med arbete. För säkert hindras alla höjningar i a-kassan och sjukersättning så länge som möjligt, kanske ända fram tills alla med rätt till a-kassa och sjukpenning tvingas bli socialbidragstagare. Därefter sänks säkert socialbidragsnormen också.

En förvirrande politik fortsätter i ”arbetslinjens” namn. Kom ihåg att ”arbetslinjen” betyder försämringar för de utan arbete, jobbskatteavdrag in absurdum, och att genom utförsäkringar i sjukförsäkringen skapa fler arbetssökande. Att bli arbetssökande med en kollapsad ekonomi ses som att personen brutit sitt utanförskap. Medan den som klarar sig ekonomiskt och är för sjuklig för ett arbete är i utanförskap i alliansens s.k. arbetslinjes betydelse.