Google

Translate blog

torsdag 20 mars 2014

Moderaterna är som alla högerpartier i alla tider, ett parti för de med pengar och för dessa är skatter ett otyg.Om du kan betala för vård, skola och omsorg. Betala för läxhjälp för dina barn. Betala för att snabbt få vård. Då ser du skatter som ett otyg. Att tänka på den som inte kan betala bryr du dig inte om, du ser dessa människor som lata och arbetsovilliga.

Därför anser du att dessa ska fostras och det görs i din fantasi med piska av det slag som i dag betyder lägre a-kassa, kontroll av arbetssökeri och utförsäkring från sjukförsäkringen. Inte som tidigare då lösdriverilagen fanns och dessa i dina ögon uslingar skulle låsas in eller tvingas till straffarbete.

Piska och fotboja av fysiskt slag är inte lämpligt i vår tid, det begriper till och med du, fast du är arvtagare till gamla konservativa tankesystem.

Nu har LO producerat en film om skattesänkarpartiet moderaterna, Reinfeldts Sverige, vilka lovat ett sjätte jobbskatteavdrag och garanterat att inga ekonomiska förbättringar till sjuka och arbetslösa ska komma.


Men naturligtvis kommer då moderaterna med en liten kil lagom till valet. Möjliga skattehöjningar av punktskattekaraktär på tobak, alkohol och bensin.

Detta fast de för bara ett tag sedan fick igenom ett femte jobbskatteavdrag - med lånade pengar.


Jo, för att förfalska de rödgrönas tal om att alliansen inte kan höja skatter vid behov. Varför lät de då inte bli det femte jobbskatteavdraget med lånade pengar för att få finanserna i statsbudgeten att gå ihop, då inkomsten från skatt då blev lite för låg?

Svar, punktskatterna drabbar i första hand arbetslösa och sjuka, de med arbete kan även med dessa punktskatter klara sig bra, om de nu blir av.

De gick ut i media när väl rapporten om skolans usla förhållanden kom. Kanske det glöms bort efter valet igen.

Som Anders Borg sa 2011. 


Citat: Regeringen vill genomföra ytterligare ett jobbskatteavdrag.
Samtidigt kan det bli dyrare med både tobak och alkohol i Sverige.
Det försvarar finansministern Anders Borg så här:
- Det ska löna sig att arbeta snarare än att röka och supa. Slut citat.

Det gäller som jag förstår fortfarande i alliansens grymma syn på människan och skillnaden mellan de med och utan arbete.

Arbetslösa ska söka jobb, inte supa och röka, därför har det ingen betydelse att dessa punktskatter kommer att drabba de arbetslösa mest och hårdast…