Google

Translate blog

lördag 5 april 2014

Alliansens panikåtgärder visas alltmer, de är rädda att förlora valet 2014 och då skulle arbetslösa troligen få bättre ekonomi, vilket är ett rött skynke för alliansens partiledare.Senaste panikåtgärden är att ta tillbaks förslaget att sänka studiebidraget. Att ge mer i lån till studenterna vid studier såg dessa kufar som bra, medan man då skulle sänka den del de så föraktfullt i detta sammanhang kallar bidragsdelen. Delen som inte ska betalas tillbaka utan som egentligen är ett stöd till studenten.

Protesterna blev för stora då det kunde ge studenter idén att rösta rödgrönt annars.

Citat: Regeringen backar nu från sitt tidigare förslag om att sänka studiebidraget till landets studenter med 300 kronor i månaden. Det överraskande beskedet gav statsminister Fredrik Reinfeldt Slut citat.

Vad alliansen inte förstod är att studenter inte önskar en högre del av sina medel som lånedel utan som icke lånedel.

Fredrik Reinfeldt är otroligt naiv och verklighetsfrämmande!

Citat: – Samtidigt, vilket jag tycker är viktigt, kan vi meddela landets alla studenter att det blir en höjning av studiemedlen med en hel tusenlapp i månaden, säger Fredrik Reinfeldt vidare.

Men alltså, hur tänkte ni när ni lade fram det här förslaget om att studenter ska skuldsätta sig mer?

– Vår poäng var att studenterna skulle få det bättre, få ut mer.

Men förstod ni inte att folk skulle bli upprörda när ni drog bort 300 kronor från studiemedlet?

– Det viktiga var att vara tydlig med vad vi vill åstadkomma. Slut citat.

Var finns denna tydlighet? Är det tydligt att ena dagen gå ut med ett förslag att höja lånedelen på bekostnad av bidragsdelen för att nästa dag inte röra bidragsdelen?

Nej, det är valfjäsk och oseriös politik.

Tänk först - handla sedan, ett uttryck som alliansen aldrig brytt sig om. Enbart utanförskapande och segregation ekonomiskt av sjuka och arbetssökande har varit ledstjärnan och ropet ”arbetslinjen” där enda förklaringen av vad detta betyder är inga pengar till de som inte är anställda mer än absoluta lägsta möjliga och dit har alliansen inte kommit ännu i sin ideologi.

Utöver det är det att så många sjuka som möjligt ska vara arbetssökande och under tiden - eller för all framtid - vara socialbidragstagare.

Vilken arbetsgivare är så dum att den anställer en sjuk när det finns så många friska arbetslösa eller  arbetstagare som vill byta jobb?