Google

Translate blog

onsdag 16 april 2014

Olofsson ombedd att inte uttala sig om NUONaffären? Borg och Reinfeldt måste skyddas då alliansen inte har råd med ännu fler affärer innan valet.Citat:  En statlig storaffär på nära 100 miljarder kronor gjordes upp utan att statsministern fick veta något.

Vad mer görs upp bakom hans rygg? Tanken svindlar. --- Anders Borg fick kännedom om affären via media, två veckor efter Maud Olofsson gett klartecken till mångmiljardinvesteringen. Han blev då så förvånad att han ringde Fredrik Reinfeldt som inte heller kände till den. Slut citat.

Då Olofsson inte sitter i regeringen längre kan hon offras och ses som ensam om ansvaret till NUON affären.  Säkert har hon fått order om att inte KU-förhöras av alliansledarna av idag. Det finns ju lagligt stöd för detta också att en före detta minister inte behöver inställa sig.

Men troligen kan hon tvingas uttala sig i media och ta hela ansvaret för affären och ta tillbaks att Reinfeldt och Borg visste något. Detta skulle innebära att Maud Olofsson hade fria händer att göra vad hon ville utan att meddela Borg och Reinfeldt om vilka affärer hon genomförde. Hon skulle med andra ord ha den egentliga makten medan Reinfeldt och Borg bara var galjonsfigurer.

Hur många tror på detta? Jag hoppas så få som möjligt då det är rena dumheterna. Men så börjar NUON-affären nu att se ut som och ska ses som för att skydda Borg och Reinfeldt då det inte får bli mer affärer innan valet. Olofsson måste enligt dem ta hela och fulla ansvaret och att dessa galjonsfigurer då får ses som ovetande den skammen får de ta och det gör de säkert gärna. Tyck synd om oss som inget fick veta hade vi fått veta hade affären inte blivit av. Så önskar de visa upp sig. En lögn som kan gå hem bland svenska folket då de flesta är totalt ointresserade av politik om den inte är en rolig grej på facebook, twitter eller youtube.

Nu ska bara Reinfeldt också framträda och visa upp att han inget visste och är helt oskyldig. Sedan måste Olofsson uttala sig och ta hela ansvaret för affären och att Borg o Reinfeldt inget fick veta. Sedan är cirkusen borta med locket lagt på.

 

 

Ett bevis på hur alliansen delar upp svenska folket i ett ”vi och dom” även inom bilägande. ”Vi vill att ni köper miljöbilar men själva går vi inte före med gott exempel då vi är alliansen och förmer än ni” så kan man tolka uttalandet från miljöminister Lena Ek.Citat: Regeringen föreslog ett nytt miljöbilspaket i höstbudgeten för att allt fler ska köpa miljöbil. Samtidigt visar SVT:s granskning att både regeringen och riksdagsledamöterna ofta låter bli att köpa egna miljöbilar--- Hade det varit någon fördel att du valt en miljöklassad?

– Den här bilen går på svensk etanol. Jag har valt att köpa den, säger hon.

Enligt Transportstyrelsen är koldioxidutsläppen för etanol snarlika utsläppen för bensin vid förbränningen. Slut citat.

Orden ovan kommer från miljöminister Lena Ek (c) vilken önskar - på alliansens uppdrag - locka fler att köpa en miljöbil för att göra en miljöinsats och på köpet få en billigare sådan.

Men fast hon enligt mig bör föregå med gott exempel som miljöminister är det inget hon tänkt sig. Varför då fler svenskar ska köpa miljöbil när de förstår att miljöministern inte gör det är en gåta.

På frågan vad hon anser om det usla miljöbilsägandet när man ser på riksdagsledamöterna ser vi det här.

Citat: 81 av riksdagsledamöternas 263 personbilar är miljöbilar och tre av ministrarnas elva personbilar är miljöbilar.

– Jag recenserar inte enskilda personer, säger miljöminister Lena Ek (C) till SVT Nyheter. Slut citat.

Nog kunde en propå ha gott ut för länge sedan om att dessa ledamöter skulle köpa en miljöbil. Med den lön de har är det inga problem. Det skulle även ge någon effekt för miljön och även visa deras goda vilja när de vet att många svenskar idag som gärna velat ha en sådan bil för miljöns skull aldrig kan skaffa denna på grund av en usel politik vilken segregerat dem ekonomiskt.

Jag tänker på arbetssökande och utförsäkrade vilka ännu kan behålla sin bil ett tag till men som kör med gamla avgasspyende bilar för att kunna ha en bil om de mot alla odds får en chans till ett arbete.

Men Lena Ek svarade som sagt i klartext att hon inte bryr sig om vad riksdagsledamöterna har för bil.

Hur kan vi vanliga svenskar då ta miljöministern ord inom miljöområdet på allvar? Inte alls, naturligtvis.