Google

Translate blog

måndag 21 april 2014

Svenska försvaret är otroligt dåligt skött, fastän högerpartier styr så har det nedmonterats.

 Respekten för svenska försvaret är noll från öst, det vet vi sedan ett tag .  En nidvisa från Ryssland finns här.


Sveriges starka försvar uppbyggt under 1950-talet är en saga idag. Det som förvånar är att det byggdes upp av Socialdemokraterna under det att Högerpartierna då ansåg att ytterligare mer pengar behövdes till försvaret. Vi hade med en Socialdemokratisk regering ett av världens starkaste försvar under några decennier och allmän värnplikt.

Högerpartier likt Moderaterna har alltid haft två kärnfrågor i politiken. Starkt försvar och skattesänkningar. Idag har man enbart skattesänkningar.

Senaste beviset på hur illa det är ställt är följande. Citat: akut brist på reservdelar till de svenska JAS-planen. På en av försvarets flygflottiljer tvingas man nu plocka isär plan för att få andra att flyga. Slut citat.


Uttalandet från vår ÖB 2013 om att vi hade ett försvar som räckte en vecka vid en invasion är något som inte regeringen tyckte om. Detta då det gav Ryssland kunskaper utan att de behövde spionageinsatser, uttalandet kom från högsta ledningen inom försvaret.

Undrar vad USA:s högsta ledning sagt om liknande kommit om USA:s försvar från deras försvarsledning? Här blev det inte mycket diskussioner.

Sedan Moderaterna fick makten med sina lydpartier har försvaret nedmonterats fastän läget i omvärlden skärpts betydligt. Vi gör idag inom området samma dumheter som efter första världskriget, då Europa nedrustade därför att man trodde att nu skulle det aldrig mer bli krig i Europa. Samtidigt gjorde Tyskland då samma sak som Ryssland idag, upprustade för fulla muggar!

Hur det slutade vet vi. Tyskland annekterade Österrike och Tjeckoslovakien för att skydda den tyska befolkning som då fanns här. Ryssland har annekterat Krim idag för att skydda ryssar där. Mönstret upprepas kanske.

Och svenska försvaret är - likt då i slutet av 1930-talet - under all kritik!