Google

Translate blog

onsdag 23 april 2014

Trams från socialförsäkringsministern och trams från Annie Lööf. Men visst, sjukkostnaderna skulle aldrig dumpats över på arbetsgivarna.Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson har vi inte hört mycket från på ett tag nu. Ett tag var han otrolig i sina konstiga uttalanden och sin konstiga ideologi.

Men nu har han stuckit ut hakan igen. Kan han ett tag ha hindrats från att uttala sig offentligt, då hans uttalanden mest var påhopp på sjuka och arbetslösa och andra som alliansen segregerar ekonomiskt och som de anser vara snyltare på de arbetandes välfärdsökningar? Det är ju snart val.

Det han nu påstår är säkert med alliansens stöd, då man nu i panik försöker vinna tillbaks sina väljare. Han uttalar sig mycket försiktigt men man kan få fram en dumhet och ett hån mot dagens ekonomiskt segregerade i artikeln. I övrigt är artikeln intetsägande.

Citat: 2006 levde var femte svensk i arbetsför ålder på sociala ersättningar. Utanförskapet var ett direkt hot mot långsiktig svensk välfärdspolitik. Detta väljer Stefan Löfven att blunda för i sin iver att hitta en siffra som går åt fel håll, skriver socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M). Slut citat.

Före 2006 levde många sjuka på förtidspension och riskerade inte att hamna som socialbidragsfall. Därefter ökade utanförskapet då människor utförsäkrades från sjukpenningen istället för att som kroniskt sjuka få trygghet i förtidspension. Många tog sitt liv kommer vi ihåg.

Men Ulf Kristersson med anhang ser utanförskap som icke arbetssökande därför ser de sitt utförsäkrande av sjuka som att de som blivit detta nu inte är i utanförskap utan är arbetssökande!

Vilken normalt funtad människa som helst som själv är eller har en bekant som utförsäkrats förstår det orimliga i detta synsätt när man ser verkligheten.

Men detta är alliansens usla människosyn i sin linda.

Annie Lööf fortsätter sin konstiga irrfärd för att förhindra att alliansen och Centerpartiet hamnar i historiens dimma efter nästa val.

Nu är det sjukpenningskostnaderna som är i ropet. Jag anser själv att arbetsgivarnas ansvar för sjukförsäkringskostnaderna ska bort.

Det var en idiotåtgärd att låta arbetsgivare stå för första eller första och andra sjukpenningsveckan för den anställde. Det skapade bara svårigheter för många att få ett arbete. Sjukkostnaderna är samhällets ansvar, inte arbetsgivarnas. Lagar om bra arbetsmiljö är en annan sak.

Citat: Regeringen har gjort det mer lönsamt att arbeta och sänkt kostnader för företagen. Slut citat.

Detta är något som Annie Lööf tar fram i artikeln i övrigt.

Ja, Annie Lööf, du med Maud Olofsson, har knäckt de arbetssökandes ekonomi, utförsäkrat sjuka och har många liv på era samveten - vilket ni inte förstår.

Visst har ni genom jobbskatteavdrag gjort det än mer lönsamt för de med arbete. Men på bekostnad av de utan arbete. Märk väl att a-kassan är på samma nivå idag som 2002 minus 15 % för de långtidsarbetslösa!

Du är uppväxt på landet likt mig, här ansåg man förr att den som arbetade skulle ha en lön. Men likväl är du ansvarig för fas 3, här görs mycket ordinarie arbeten men utan lön och utan jobbskatteavdrag.

Du är inte en kvinna från landet i den bemärkelsen att du, som folk i gemen anser på lantgårdarna, att den som arbetar ska ha en lön. Tvärtom du ser segregation som en lösning på arbetsmarknaden.

Men du har fel och därför stöttar färre och färre Centerpartiet och alliansen.

Verkligheten har hunnit ikapp er politik.