Google

Translate blog

fredag 25 april 2014

En ”kristen” arbetsmarknadsminister försvarar förvaringen av fas 3are och de hemliga anordnarnas födkrok för detta arbete. Namnet är Elisabeth Svantesson.Fortfarande får dagens fas 3are arbeta eller förvaras med samma a-kasse ersättning i köpvärde som fanns 2002. Ingen höjning av beloppet, enbart en sänkning med 15 % för de långtidsarbetslösa har det blivit sedan 2002. Ingen inflationsskyddning likt de i fas 3 får som går på socialbidrag. Socialbidrag har något som heter basbeloppshöjningar årligen för att skydda existensminimumet från inflationen.

Men i fas 3 ska hemliga anordnare tjäna pengar på fas 3deltagare och uppgifterna fas 3 deltagarna gör är ibland - eller mer o mer - riktiga arbeten. Men inget jobbskatteavdrag utges, istället får anordnarna utöver 5000 kr skattefritt i bidrag för att ta emot en fas 3are, en arbetstagare utan lön.

Detta anser Elisabeth Svantesson att människor trivs med!

Hon tar därmed upp svaret på en vinklad fråga där fas 3are för några år sedan svarade på om de var nöjda med att placeras i fas 3. Javisst, sa de flesta då, rädda för att annars skickas ut i intet. Hade frågan varit ”anser du att det är rätt att du får allt sämre ersättning som arbetslös” hade svaret säkert blivit annorlunda.

Men fega fas 3are då skapade en fortsättning av fas 3 genom sitt svar.

Citat: – Jag tycker att man ska vara väldigt försiktig med orden när man beskriver de insatser som människor finns i och som många trivs med.

– Jag möter många människor, och jag tror inte att de känner sig uppmuntrade när Socialdemokraterna gång på gång, vecka efter vecka, beskriver sysselsättningsfasen som det värsta som kan hända en människa, sa hon bland annat. Slut citat.

Elisabeth Svantesson tror därmed att fas 3are är dumskallar och självplågare som trivs med att förvaras mellan 8.00–17.00 hos hemliga anordnare för att arbeta utan lön eller förvaras utan uppgifter.

Att få en allt sämre ekonomi - i många fall bli socialbidragstagare - och varje månad ses som ickeanställningsintresserade genom att tvingas sända rapporter av skilda slag för att visa att de söker jobb.

Naivare arbetsmarknadsminister har sällan skådats, men visst, de arbetssökande får till viss del skylla sig själva, många var med då undersökningen från arbetsförmedlingen kom och de då fick säga vad de tyckte om fas 3.

Men vi som inte var tillfrågade då, vi som fortfarande är förvånade och förbannade på dårarna som svarade ”vi trivs i åtgärden” blir fler o fler.

Låt de som då svarade ”vi trivs” få stanna kvar till pensionen och jobba gratis med allt sämre ersättning, men inga andra. Inte de med råg i ryggen, de som vågar säga ”vi trivs inte med att utnyttjas och förvaras!”

Låt de som då svarade ”vi trivs” ynkryggarna stanna där de hör hemma, i en åtgärd där de kan sitta utan uppgifter, utan annat än socialbidrag eller arbeta utan den lön som deras arbetskamrater har.

Att vi fortfarande har fas 3 är mycket ja-sägarna i den ovanstående undersökningens fel.