Google

Translate blog

lördag 26 april 2014

Vinster i välfärden, en idiotiåtgärd för att privatisera. Döljs under propagandan att det ska finnas alternativ för de som önskar detta. Alliansens käpphäst, privatisera och avreglera, kosta vad det kosta vill.Citat: Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven:

– Om det här stämmer är det inget annat än en skandal. Det är naturligtvis fullständigt oacceptabelt att verksamheter som bedrivs med skattemedel själva försöker smita från skatt. Det är en mycket allvarlig fråga om moral, det handlar om förtroendet för välfärden, skattesystemet och om ägarna själva. De undergräver sitt eget förtroende. Nu är det dags för korten på bordet och nu är det dags för en ny politik. Slut citat.

Men så länge Anders Borg styr blir det inget av detta, istället är han nu irriterad för att detta bluffmakeri kom till medias och Stefan Löfvens kännedom.

Anders Borg måste nu göra något för att visa sin goda vilja och inte mista ytterligare tveksamma borgerliga flanörer i politikens vakuum.

Citat: Anders Borg reagerar starkt på Aftonbladets avslöjande om skoljättens vinstmörkande.

– Vi kommer tvingas vidta åtgärder för att generellt begränsa ränteavdragen, säger han. Slut citat.

Vilka små förändringar som kan komma ifråga sägs inte, enbart att något bör göras för att begränsa bluffmakeriet.

Anders Borg hoppas säkert att medias intresse snart ska svalna om han nu visar att något ”ska göras” sedan glöms allt bort igen om alliansen vinner valet.

Vinster i välfärden ser alliansen nämligen som en viktig ingrediens i ett nytt Sverige där privata intressen mer och mer ska ta över den offentliga sfären. Kostnaderna för detta är betydelselöst och riskkapitalister är något man måste se som normalt då.

Nog är Anders Borg irriterad över att ovanstående kom fram i offentlighetens ljus. Han vill nu - innan valet - koncentrera sig på att skrämma sina väljare igen för att ”bidragslinjen” står för dörren om Socialdemokraterna vinner valet och då skulle segregationen och utanförskapandet ekonomiskt av sjuka och arbetslösa stoppas - vilket skulle vara fatalt för arbetssökarlinjen - kallad ”arbetslinjen”.