Google

Translate blog

torsdag 8 maj 2014

EU-valet ett ödesval vänster-höger. Fördomar sprids i Europa.Citat: Europa är i desperat behov av nya politiska svar. Frågan är om vänstern klarar av att leverera dem. --- I södra Europa håller en hel generation på att tappa tron på politiken – om de inte redan gjort det.

Men inte i Tyskland. I Europas motor – liksom i Sverige – beskriver politiker från både höger och vänster orsakerna till krisen på samma sätt: De lata sydeuropéerna har i grund och botten sig själva att skylla. Slut citat.

Likt 1930-talets Europa går nu kampen i de flesta av Europas länder mellan socialdemokrater och högerextremism.

EU valet är även en möjlighet att ge Europa en ny profil i olika frågor. Europa är på väg in i fascismens nät igen, generationen som förra gången fastnade i detta är nästan helt borta och resultatet av hur det gick den gången är glömt. Varningen från förr är borta och istället har nya generationer upptäckt fascismens drömmerier om en bättre värld för fåtalet.

Grogrunden har politiker över hela Europa de senaste decennierna sått. I Sverige genom alliansens fördomsskapande mot de utan arbete eller de som inte är friska. Dessa ska enligt alliansen ses som fuskare och - hemska tanke i deras ideologi – bidragstagare, vilka ska bestraffas med en så låg a-kassa som möjligt eller utförsäkras från sjukförsäkringssystemet.

Problemen med EU i södra Europa ska bekämpas med fördomar liksom arbetslösheten görs i Sverige. I södra Europa ska människor ses som lata. Grogrund för fascism blir följden av fördomar som dessa.

Europas politiker får skylla sig själva genom att de skapar fördomar mot sin egen befolkning samtidigt som de i många fall stöttar fri invandring och som i Sverige i första hand försöker få ut invandrare på arbetsmarknaden medan merparten av svenskar som Hedenhös som blivit arbetslösa hamnar i FAS 3.

I fas 3 finns mest äldre svenskar. Detta skapar likt fas 3 en avsky för politiken och grogrund för extremism.